-

Mexikóba is a spanyol CAF szállítja a metro szerelvényeketMonterrey városa huszonkét szerelvényt vesz a spanyol gyártótól a jövőre elkészülő hármas vonalra.

Mexikó Nuevo León szövetségi tagállamának kormányzata által odaítélt pályázat értéke 3,26 milliárd mexikói peso, körülbelül 251 millió dollár. A kontraktus értelmében a CAF huszonkét szerelvény gyártására, szállítására és húszévnyi karbantartására kapott felhatalmazást, valamint két évig alkatrészeket is biztosít a vonatokhoz. A szerződés egy további négy szerelvényre szóló opciót is biztosít a monterrey-i metróhálózat-üzemeltető Metrorrey számára.

Monterrey városának hét és fél kilométer hosszú hármas metróvonalán még javában folynak az építési munkálatok. A közép-amerikai ország kormánya 2013 novemberében bízta meg a Garza Parke, a Moyeda Construction és az Alstom konzorciumát a pálya létrehozására, ami 2,17 milliárd pesót kóstál. Előzőleg, 2013 februárjában a mexikói hírközlési és közlekedési minisztérium (SCT), valamint Nuevo León állam kormányzata kötött egy 5,6 milliárd peso értékű együttműködési megállapodást.

A CAF régebbi szerelvényei után huszonkét új vonat érkezhet a Metrorrey hálózatára, azon belül is az új hármas vonalra<br>(fotó: Omaaar, Wikipedia)

A Railway Gazette arról ír, hogy a hármas vonal a belvárosi Barrio Antiguo megálló és a belvárostól északkeletre található városi kórház (Hospital Metropolitano) megállók között összesen hat megállót fog felfűzni. A pálya 6,65 kilométeren fut majd töltésen, föld alatt mindössze a déli végállomás Barrio Antiguót követő háromszáz méteren. Mivel a megálló közel található a kettes vonal General I. Zaragoza megállójához, egy ötszázötven méteres föld alatti alagúttal kötik össze a két vonalat.

A bő egymillió lakosú Monterrey metróhálózata jelenleg két vonalból áll. Az első, 18,5 kilométer hosszú kelet-nyugat irányú vonalat 1991-ben adták át. 1994-ben nyitott meg a második, észak–dél irányú vonal első, mindössze négy és fél kilométeres szakasza, amit 2008-ban nyolc és fél kilométerrel bővítettek ki észak felé. A két vonalon összesen nyolcvannégy, két- és háromrészes szerelvény közlekedik, melyek közül huszonkettőt szintén a CAF gyártott.

Nuevo León szövetségi állam ambiciózus tervei szerint 2015 augusztusában el is indulhat a forgalom a monterrey-i hármas metrón. A vonalat számítások szerint naponta kétszáznyolcvanezer utas fogja használni – számol be az International Railway Journal.

Forrás: IHO

Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol