.

Megtalálták a fiatalságért felelős enzimetA Harvard Orvosi Egyetem tudósai azt állítják, hogy végre megtalálták a "fiatalság elixírjét", amely nemcsak lassítja az öregedés folyamatát, hanem vissza is fordítja.

A fiatalító anyagot amerikai tudósok hozták létre, ami jelenleg csak egereken működik.

"Az öregedés mechanizmusának megértésén dolgoztunk, és egereken végeztünk kísérleteket. Erre a célra elég érett állatokat választottunk, melyek két évnél idősebbek voltak, és elkezdtük adagolni a kísérleti gyógyszert. Meglepetésünkre mindössze egy hét múlva az egerek fiatalabbak lettek. Erőteljesekké és energikusakká váltak, mintha hat hónaposak volnának," - mondta David Sinclair, a Harvard Orvosi Egyetem professzora.

A megfiatalított egerek izmai tónusosak voltak, a szívizmaik mintha újak lettek volna. Ez olyan, mintha egy 60 éves férfi 17 évessé válna. Ebben a hihetetlen átalakulásban a koenzim nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD) játszotta a fő szerepet.

Egy élő szervezetben az NAD csatornaként működik a sejtmag és a mitokondrium között. Az utóbbi energiát termel, és az NAD átadja azt a sejtmagnak. Alacsony NAD koncentrációnál a mitokondrium és a sejtmag közötti kommunikáció gyengül.

"Ez az anyag jelen van a szervezetben. Azonban a korral a koncentrációja egyre alacsonyabb lesz. Feltételeztük, hogy ez lehet az oka az öregedésnek, ezért egereken kezdtük kipróbálni a gyógyszert, amely megemeli ennek az anyagnak a szintjét," - mondta Sinclair professzor.

Sőt, fiatalabb egerek, melyek szintén kaptak egy adag NAD-t, éberebbé és energikusabbá váltak.

Ebben a pillanatban a tudósoknak a következőket kell megvalósítaniuk: annak meghatározása, hogy milyen hosszan tart a fiatalító hatás, a gyógyszer mellékhatásainak azonosítása, valamint annak kiderítése, hogy miképpen lehet embereknél is használni.

A tanulmány szerzői remélik, hogy a gyógyszert még ebben az évben embereken is tesztelhetik. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy egyetlen csepp NAD költsége - ami egy egér egy napi dózisa - körülbelül 1000 dollár. Ezért a vizsgálatok sikeres kimenetele esetén meg kell találni a módját, hogy csökkentsék a költségeket, hogy elindítható legyen a gyógyszer tömegtermelése.

http://hms.harvard.edu/news/genetics/new-reversible-cause-aging-12-19-13

újvilágtudat
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja