.

Megerősítik a biztonsági intézkedéseket SpanyolországbanMegerősítik a biztonsági intézkedéseket Spanyolországban a közelgő nagyhét alkalmából az esetleges terrortámadások megakadályozására.

 
Fotó: Reuters

A tavaly decemberben, egy karácsonyi vásáron elkövetett berlini gázolásból kiindulva a spanyol hatóságok arról döntöttek, hogy "maximalizálják" a biztonsági intézkedéseket a nagyobb városokban, különösen a húsvéti körmenetek idejére.

Az ilyenkor szokásos előírásokon túl a madridi városháza

a felvonulás idejére megtiltotta a 3,5 tonnát meghaladó tömegű járművek közlekedését a belvárosban.

Kivételt képeznek a tömegközlekedésben használt autóbuszok, a televíziós közvetítőegységek és a rendőrség által engedélyezett járművek.

Az északnyugati Kasztília és León autonóm körzetében biztonsági kordonokkal, nagy virágállványokkal, határkövekkel, valamint rendőrségi járművekkel akadályozzák meg, hogy a nagy tömegű járművek a felvonulás menetének útvonalára hajtsanak.

A déli, andalúziai Málaga városában

a felvonulók biztonságát egy különleges, 17 kamerából álló megfigyelőrendszerrel igyekeznek biztosítani. A város központi részére pedig megtiltják a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű teherautók behajtását.

A szintén déli - a nagyheti ünnepekben leginkább érintett - Sevilla biztonsági erőinek személyes állományát 3200 készenléti rendőrrel erősítik meg.

Az északkeleti Katalóniában korlátozzák a nagyobb tömegű járművek közlekedését a nagyobb belvárosi csomópontokban, míg a délkeleti Murciában szintén megtiltják a több mint 3,5 tonnás teherautók közlekedését a belvárosban, a menet teljes hosszában pedig rendőrségi járművekkel állják el az utat az autóforgalom elől. Pénteken sétálóutcába hajtott egy furgon Stockholmban, és legalább három embert halálra gázolt.

MTI.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja