.

Már nem titkos: az USS Nimitzről felszállt F18 találkozott egy ufóvalA Pentagon elismerte, hogy éveken keresztül figyelte az ufókat
 

Az „Advanced Aviation Threat Identification Program” (AATIP) névre hallgató programot 2007-ben indították és 2012-ben, szüntették meg.
Ezt a Pentagon szóvivője a Reuters kérdésére meg erősítette, hozzátéve, hogy „voltak más, fontosabb prioritások, ezért a védelmi minisztérium érdekében állt a váltás.” Kevésbé adott azonban a szóvivő világos választ arra, hogy mi lesz az ufó figyelés további sorsa: „A védelmi minisztérium komolyan vesz minden népünkkel, céljainkkal szembeni fenyegetést, és akcióba lép, amennyiben hiteles információi vannak ezekről” – mondta. Ugyanakkor a lap informátorai azt állítják, hogy a projekt azóta is él, és annak korábbi vezetői továbbra is vizsgálják az ilyen irányú jelentéseket.
 

Ilyen F / A-18F Super Hornets radarja rögzítette az ismeretlen objektum mozgását.
 
A New York Times-nak birtokába jutott több olyan videó, amelyeket az amerikai haditengerészet pilótái készítettek. A felvételeken olyan tárgyak láthatók, amiknek repülési képességein a pilóták is elcsodálkoztak.

2004-ben David Fravor és Jim Slaight a Csendes-óceán felett repült, amikor különös objektum tűnt fel a radaron. A tárgy először lebegett, majd hirtelen elképesztő sebességre kapcsolt, és kirepült a radarképből.
 
<iframe allowfullscreen frameborder="0" width="698" height="573" scrolling="no" id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1567752.html"></iframe>

Az objektumot a haditengerészet USS Princeton cirkálója is észlelte, és ezt közölték is a velük rádiókapcsolatban álló pilótákkal. Utasítést adtak nekik, hogy vizsgáljákmeg közelebbről ezt a furcsa tárgyat. Az információt kiegészítették azzal, hogy küldetésük során már két hete figyelnek ilyen titokzatos repülő tárgyakat.


USS Princeton

A két F18-as még tovább repült 40 mérföldet, majd visszatért a USS Nimitz repülőgép hordozóra, ahol a személyzetnek beszámoltak a különös találkozásról.
"Úgy gyorsított, amilyet még sosem láttam" - nyilatkozta később Fravor a Times riporterének, majd hozzátette:"Nagyon furcsa"


USS Nimitzforrások: https://coi.tothestarsacademy.com/nimitz-report/
                     http://www.dailymail.co.uk/news/article-5188203/Navy-airmen-encounter-possible-UFO.html
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja