.

Már látogatható a Barcelonához közeli Ferrari LandEurópa első Ferrari-parkja nyílt meg  Barcelona közelében, Tarragonában: a 70 ezer négyzetméteres Ferrari Land számos attrakcióval vonzza a látogatókat.

 

A csütörtökön átadott parkban többek között egy úgynevezett vertikális gyorsító is várja a vendégeket: a 112 méter magas szerkezet, a Red Force a park üzemeltetői szerint a legmagasabb és leggyorsabb hullámvasút Európában: öt másodperc alatt gyorsul 180 kilométer per órás sebességre. A szerkezetet egy gigantikus, kilenctonnás "Cavallino Rampante", vagyis a Ferrari jelképévé vált ágaskodó fekete ló díszíti.  

Emellett egy 500 méteres versenypálya, 55 méter magas tornyok - melyek üléseiben a szabadesést lehet átélni -, valamint Forma-1-es szimulátorok is kipróbálhatók a parkban. A Ferrari-rajongóknak eddig Abu-Dzabiba kellett utazniuk, hogy szabadidőparkban közelebbről is megismerkedjenek a sportautókkal. Az ottani Ferrari World 2010 óta működik. Az európai park, melynek alapkövét 2015-ben Sebastian Vettel Ferrari-pilóta rakta le, 100 millió euróba került (31 milliárd forint). A nagy sikerű tarragonai PortAventura vidámparkhoz csatolva építették ki.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/iDI3AJdw1mY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
 
Amikor ilyen magasra megy a hullámvasút, meglepetések is érhetik az embert. Ennek az utasnak egy galamb csapódott a vállához. Szerencse, hogy nem építették magasabbra a pályát, igy nem repülővel, hanem csak egy galabbal utköztek.


<iframe width="804" height="452" src="https://www.youtube.com/embed/RYgnZCasoWY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja