.

Már közel 300 áldozata van a járványnak SpanyolországbanMár közel 300 áldozata van a járványnak Spanyolországban

 

Már 7753 koronavírusos esetről tudnak Spanyolországban, ahol az elmúlt huszonnégy órában 1300 új esetet regisztráltak, a halálesetek száma pedig 288-ra nőtt, vagyis egyetlen nap alatt közel száz új áldozata volt a járványnak. Ezek a számok naponta változnak

A spanyol helyzetet jól érzékelteti, hogy egy héttel ezelőttig még csak 589 fertőzöttről tudtak és tízen haltak meg. 

Továbbra is Madridban és környékén a legsúlyosabb a helyzet: 3544 új fertőzöttről számoltak be onnan, ezt követi Katalónia 715-tel és Baszkföld 630-cal. Vasárnap derült ki az is, hogy Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök feleségének, Begona Gomeznek is pozitív lett a koronavírustesztje. A miniszterelnök hivatala hozzátette, a miniszterelnök és felesége is jól vannak.
 


Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök és felesége, Begona Gomez

Az országban, ahol a második legtöbb koronavírusos eset van Európában, szombaton jelentettek be szigorú korlátozásokat. 16-án, hétfő reggeltől gyakorlatilag kijárási tilalom lép érvénybe. Az csupán az alpvető élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése,  orvosi kezelés, banki ugyintézés és néhány más igazoltan fontos ügy miatt lehet elhagyni otthonunkat.
Bezárnak a kávézók, éttermek, bárok, mozik, szinházak, elhalasztják a sport eseményeket. Jelenleg az is bizonytalan, megtartják e a  Semana Santa (Szent Hét) eseményeit.
Az indok nélkül utcán tartózkodókat 600 és 3000€ kozötti összegre büntethetik.

 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol