.

Majdnem tragédiába fulladt a Duna fölötti rekordkísérletIzgalmasra sikeredett Veres Zoltán és két dél-afrikai társa május 1-re időzített Guinness Rekord-kísérlete Budapesten a Duna fölött. A magyar műrepülő valamint Jason és Larry Beamish kötelékben repült át a Lánchíd alatt a negyedik Nagy Futam programjában, a vészhelyzet néhány pillanatig tartott, de ennyi idő pont elég lenne egy tragédia bekövetkezéséhez.

rekord-a-dunan

Fotó: Mervai Márk

A három gép északról közelítette meg a Lánchidat, és pont a híd alatt repültek, amikor a kötelék bal oldali gépe kibillent az egyensúlyából és vészesen elkezdett süllyedni a Duna felé. A legkritikusabb pillanatban a futómű bele is ért a vízbe, de Larry Beamish pilóta még időben tudott korrigálni, így a repülő “visszapattant” a Duna felszínéről. A pilótának óriási szerencséje volt, a kísérlet könnyen tragédiával végződhetett volna. Az új Guinness-rekord viszont megszületett.

 
 

<iframe width="637" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/PuU76NQ86E4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az M4 Sport stúdiójában ülő szakember szerint a vészhelyzetet egy szélbefúvás okozhatta.

MTI.

 
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja