-

Majdnem teljesen elfogyott a víz Velence keskeny lagunáibólVelencében megszokott, hogy időnként elönti a víz a Szent Márk teret a város központját. Most viszont éppen a vízhiány okoz gondot, ami viszont szokatlan jelenség.


A kisebb kanálisokban szüneteltetni kell a közlekedést, mivel előfordult, hogy a gondolák megfeneklettek. A még kisebb csatornákon már nem is lehet csónakkal közlekedni.


Itt nem lehet csónakázni

A hatóságok közlése szerint a vízállás apálykor időnként 55 centiméterrel a normális szint alá süllyed. Szakértők az előrejelzések alapján akár a 70 centis süllyedést is elképzelhetőnek tartanak. Az elmúlt napok után a következők sem kecsegtetnek javulással: újévig nem várható csapadék.

A nagyobb csatornák egyelőre használhatók, de Velence nyilvános közlekedési eszközeinek, így például a vízibuszoknak és vízitaxiknak olykor nagy kerülőket kell tenniük, hogy folytathassák munkájukat. Főképp az utasok be- és kiszállása problematikus az alacsony vízállás miatt.


A Grand Canal partján az iszapban pihennek a gondolák

Az elmaradó esők miatt a nagy északolasz tavak vízszintje is jelentősen esett, környezetvédők már figyelmeztettek is ennek következményeire a tavak ökoszisztémájára nézve. Olaszország leghosszabb folyója, a Pó is megsínylette a csapadékszegény időjárást: vízszintje jelenleg 3 méterrel a 2014 decemberi szint alatt van.
 

.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol