.

A magyar szülők is kiakadtak az értelmetlenül sok tananyag miatt.A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint nincs idő várni 2018-ig, most kell a Nemzeti Alaptanterv minimum követelményeit és az érettségi vizsgakövetelményeket a tanulók jelenleg mért tudásszintjéhez igazítani.
 

Az országos kompetenciamérések “katasztrofális” eredményei, a megbuktatott, javítóvizsgára utasított tanulók százezrei, az évfolyamismétlők tízezrei és az iskolaelhagyók (lemorzsolódók) magas száma is igazolja, hogy gyermekeink küszködnek a megtaníthatatlan és megtanulhatatlan tananyagmennyiséggel.


Az oktatáspolitika nem tesz semmit az áldatlan helyzet megváltoztatásáért – közölte az egyesület, amely szerint oktatási reformokkal, átszervezésekkel, folyamatos jogszabály változtatásokkal nem lehet a problémákat megoldani.
 

A “Nemzeti Tesztnek” számító, közel tíz éve folyó képességmérések is bizonyítják, hogy Nemzeti alaptantervben előírt tantervi követelmények teljesítése megoldhatatlan feladat a tanulók számára.


Az MSZOE követeli, hogy állítsák vissza a gyermekek életkori sajátosságainak, képességeinek megfelelő oktatást, különös tekintettel a tananyagok megtaníthatóságára, a tanulók terhelhetőségére.

Nemrég a spanyol szülők lázadtak fel gyermekeiknek adott rengeteg házi feladat miatt, és a novemberi hétvégékre sztrájkot hirdettek az otthon végzendő leckeírásra, és a hétfőre bebiflázandó szöveges tanulnivalókra.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol