.

Magad uram, ha szolgád nincs

Egy utas javított meg egy repülőgépet Alicantéban felszállás előtt.


David Aron Gudnason gyorsan haza akart érni Izlandra, úgyhogy inkább nem várta meg, míg a reptéri szerelők nekilátnak a hibás szelepnek a Boeing 737-esen.

A reykjavíki családapa feleségével és két kislányával vakációzott Spanyolországban, de a hazaút nem indult zökkenőmentesen: az alicantei repülőtéren rostokoltak. A járatuk, a Primera Air dán légitársaság Boeing 737-ese ugyanis egy műszaki meghibásodás miatt nem szállhatott fel. Az utasokkal azt is közölte a hangosbemondó, hogy momentán minden szerelő foglalt, úgyhogy sokat kell várniuk. A startot áttették a következő napra.

David Aron GudnasonGudnason azonban nem óhajtott ennyit várni. Mint a Visir című izlandi újság megírta, bejelentkezett a légitársaságnál, és felajánlotta, hogy megcsinálja a munkát. A férfi ugyanis „szintén zenész”, vagyis repülőgép-szerelő. Nosza, összekapcsolták a Primera Air főtechnikusával, és megbeszélték a műszaki problémát, majd odaengedték a géphez, és kijavította az úgynevezett indítószelepet. Harminc percen belül végzett vele: mint mondta, az ilyesmit elég egyszerű megcsinálni.

Miután a pilóták letesztelték a földön a gépet, mindössze egy óra késéssel felemelkedett. Az utastársak tapssal köszönték meg Gudnasonnak

BorsOnline

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja