.

Lezuhant egy görög F-16-os SpanyolországbanTízen meghaltak, tizenhárman megsebesültek, amikor a spanyolországi Albacete mellett lévő Los Llanos légitámaszponton gyakorlórepülés közben lezuhant egy görög F-16-os vadászbombázó.

Spanyol hatósági közlések szerint a baleset hétfőn délután fél négy körül történt, amikor felszállás közben az F-16-os vadászbombázó hajtóműve leállt. A két pilóta megpróbált katapultálni, a kabintető el is hagyta a gépet de pilótáknak nem sikerült. Gépük a földön parkoló öt másik gépre zuhant, amik lángba borították a környéket. A tüzet csak egy óra elteltével sikerült eloltani.
A halottak között ott van az F-16-os két görög pilótája, a sebesültek között pedig francia és olasz állampolgárok is. Tizenhárom sérültből nyolcnak az állapota válságos, hármukat lélegeztetőgépen tartják, ketten az intenzíven fekszenek, egyvalakit pedig még műteni kell. Hárman a belélegzett füsttől lettek rosszul.

A Llos Lanos a NATO taktikai pilótaképző repülőtereként működik. A baleset nyomán a bázist lezárták, a francia légierő két vadászgépét az Albacetétől 140 kilométerre lévő Murcia melletti légitámaszpontra irányították. A spanyol légierő vezetője, Francisco Javier García Arnaiz és Pedro Morenés védelmi miniszter egyaránt elutazott a helyszínre. (MTI)

Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja