.

A légköri szén-dioxid növekedés jót tesz a Föld növényzeténekA szén-dioxid újra életre kelti a Földet azáltal, hogy támogatja az erdőket, vegetációkat és az élelmiszer növényeket

A Nature című folyóiratban megjelent új tudományos eredmények azt mutatják, hogy a globális erdő területek gyorsan növekednek a bolygón, mivel a légkörben a szén-dioxid koncentráció magasabb szintre emelkedett és ez támogatja az erdők  egészségét.

A Föld bolygó erdős területei növekednek, nem pedig csökkennek, ami Igen izgalmas megállapítás, hiszen a köztudatban éppen az ellenkezője terjedt el.

"Megmutatjuk, hogy - ellentétben azzal az uralkodó nézettel, hogy az erdőterületek globálisan csökkentek - az erdő lefedettség 2,24 millió km²-el nőtt, ami +7,1% -kal több az 1982-es szinthez képest) 1982-től 2016-ig," - írják a kutatók a tanulmányban.

A tanulmányt elsősorban a NASA MEaSUREs projektje támogatta. A kutatást továbbá A Világ Erőforrás Intézet Globális Helyreállítási Kezdeményezése és a NASA Land Cover és Land Use Change (LCLUC) programjai is finanszírozták.

"Itt 35 év műholdas adatait elemezzük, és átfogó feljegyzést adunk a globális szárazföldi változás dinamikájáról az 1982 és 2016 közötti időszakban," - magyarázzák a szerzők. "Globálisan a csupasz talajtakaró 1,16 millió km²el (-3,1%) csökkent, leginkább az ázsiai mezőgazdasági régiókban."

A szén-dioxid újra életre kelti a Földet azáltal, hogy támogatja az erdőket, vegetációkat és az élelmiszer növényeket, állítja a tanulmány.
A szén-dioxid a növényi élet "oxigénje". Szén-dioxid nélkül szinte minden növényi élet kihalna a bolygón, amit gyorsan követne az élelmiszer termelési hálózatok, az állati ökoszisztémák és az emberi civilizáció teljes összeomlása.

Jelenleg a szén-dioxid szintje körülbelül 408 ppm a légkörben, ez egy olyan szám, amely veszélyesen alacsony a növények az erdők, az élelmiszer-növények, sőt még a fűfélék számára is.
 
Egyes klímakutatók szerint a szén-dioxid szintje sosem volt ilyen magas és még a NASA is szelektíven közli az adatokat,  a szén-dioxid valós történetéről a Föld bolygón.

A szén-dioxid szintje a múltban több mint tízszer nagyobb volt (több mint 4000 ppm). A mai szén-dioxid szintek közel vannak a bolygó történetében a legalacsonyabbhoz.

Azok a "tudósok", akik az összes légköri szén-dioxid megszüntetésére szólítanak fel, valójában elpusztítanák az életet a Földön.

A Föld történetében 150-400 ezer évenként voltak klímaváltozások. A jelenlegi földi éghajlati rendszer még mindig a jégkorokra jellemző glaciális (hideg) és interglaciális (melegedő) közti állapotban van. Minden éghajlati öv hőmérséklete bőven alatta marad a jégkorszakként emlegetett kainozoikumi eljegesedés interglaciális (melegedő) periódusainak. Ez azt jelenti, hogy ha létezik is a globális felmelegedés, az emberi tevékenységet semmilyen módszerrel nem tudjuk elkülöníteni a természetes folyamatoktól


A cikk az ujvilágtudat bejegyzése alapján készűlt
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja