.

Látogatás Hobbitfalván 

Ezek a kedves képek egy pillantás alatt kalauzolnak el Tolkien világába, Középföldére, egészen pontosan Hobbitfalvára.

 

Ki ne emlékezne a Gyűrűk ura – a Gyűrű Szövetsége első jeleneteire, melyek a képeken látható gyönyörű Új-Zélandi tájon megépített kis kunyhók alkotta faluban, Hobbitfalván játszódnak. A mesefalu több, mint tíz éve épült, hosszú ideig sorsára hagyatva állt, nem régiben azonban visszatért ide az élet, ha még csak ideiglenesen is, hiszen Peter Jackson és stábja visszatért ide a Hobbit forgatására, melyet év végén láthatunk a moziban!

Amikor Peter Jackson forgatási helyszínt keresett a Gyűrűk Ura trilógiához, az Új-zélandi Matamata városának közelében található Alexander Farmon járva azonnal tudta, hogy ez lesz az igazi! Az építési munkálatok 1999 márciusában kezdődtek meg, a forgatást az év végén kezdték el. Az Új-zélandi hadsereg másfél kilométer hosszú autóutat épített a terület megközelítését segítendő, hatalamas munkagépek, bulldozerek, dömperek és teherautók dolgoztak a területen majdnem egy éven keresztül a forgatást megelőzően.

A majdnem egy évig tartó munkálatok során 37 kunyhót építettek a domboldalon kezeletlen gerendák, rétegelt lemez, fa és polisztirén felhasználásával. Borbolya bokrokat, fákat és számtalan virágot, cserjét ültettek, a kerteket a tél folyamán gondozták, ápolták, hogy a táj valódi falu benyomását keltse. A kocsma és a malom nádteteje az Alexander Farm bokrairól származik, Hobbitfalvának hatalmas tölgyfája a közeli Matamatából érkezett. Hihetetlen, de a fa minden egyes ágát levágtak megszámoztak, és az átszállítás után ennek megfelelően “építettek újjá” Hobitfalva közepén. A műleveleket Taiwanból importálták, és egyesével drótozták fel a mesterséges fára. Kilenc hónapon át négyszáz ember dolgozott azon, hogy odavarázsolja Középföldét erre az Új-Zélandi farmra.

A felépített faluból csupán 17 kunyhó maradt látható és többnyire birkák lakták tíz éven át. 2011-ben a Hobbit forgatásakor a falut teljes mértékben felújították, illetve újjáépítették, ezt követően állandó múzeumként látogatható a turisták és filmrajongók nagy örömére!

Várni pedig csak év végéig kell, decemberben érkezik a mozikba a Hobbit első része, Zsákos Bilbó és társai kalandos utazásának története, melyet alig várunk már!


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol