.

Különleges ház Granada tartomány tengerpartjánGranada városa híres építészeti emlékeket őriz, amik közül talán a legismertebb 900 éves mór palota az Alhambra. De nem kell ilyen régre visszamenni, ma is építenek itt különleges épületeket.

 
 
Granada tartománynak tengerparti része is van, ahol a 3300 méter magas Sierra Nevada hegység szinte beleér a Földközi-tengerbe. Salobrena városka közelében lévő meredek hegyoldal, az elvehetetlen kilátás tetszett meg egy madridi családnak, akik ezen a 42 fokos meredekségű lejtőn képzelték el nyaralójukat. A terveket a GilBartolomé ADW madridi tervező iroda készítette el. A tervekből valóság lett, és felépült az ország talán legkülönlegesebb háza, ami alig került többe, mint egy hagyományos építésű ház.
 

 
A kétszintes házat szó szerint beleépítették a hegyoldalba A felső szinten a két kissebb és az egy nagyobb hálószobát úgy alakították ki, hogy lakói egymás zavarása nélkül gyönyörködhessenek a tengerben.
 

 
Az alsó szinten a nappali előtt a terszba építve helyezték el az úszómedencét. A nappaliban az egyedi kialakítású berendezés mind kézi munka eredménye. A belső tér követi a hegyoldal emelkedését.
 

Mivel a házat a földbe sülyesztetteék, a föld temperálja benne a hőmérsékletet. Nyáron mérsékli a nagy meleget, az amúgy sem hideg télben pedig minimális fűtéssel érhető el a kellemes hőérzet.

A tervezők elmondták, hogy a hullámos tető megoldással szimbolizálni a akarták a tenger hullámat, a pikkelyes hatású tetőfedés pedig egy sárkányra emlékeztet, amelyik felülről nézi az alatta elterülő tengert. 
    
 
Salobrena hangulatos város Malaga és Almeria között, aminek központjától alig néhány kilométerre található a Casa del Acantiladonak elnevezett nyaraló épület. A városkában szórakozási, sportolási, lehetőségek, hangulatos éttermek kiváló kikapcsolódést biztosítanak a családnak, amikor kimozdulnak különleges otthonukból.
 
    

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja