.

Klóros víz és másfajta mindennapi mérgek
Klóros víz és egyéb élelmiszernek nevezett mérgek

Mostanában egyre több helyen olvasni a klórozott víz apránként kiderülő káros hatásairól, igy nem csoda, hogy ez gyakori téma lett az egészségükre vigyázó emberek között.

„Csak akkor lennék hajlandó klóros vizet inni, ha ez lenne az egyetlen alternatíva, mert nem lenne más víz egyáltalán.” – jelentettek ki Paul A. Stitt, biokémikus, vegyész, kutató és író.

Sajnos még ma is klórral fertőtlenítik az ivóvizet, annak ellenére, hogy számtalan egymástól független tanulmánnyal igazolták már, hogy a klór különösen veszélyes az emberi szervezetre és hosszútávú káros egészségügyi következményei lehetnek.  Ide sorják a rákot is.

Dr. John Marshall, egy amerikai fogyasztói érdekvédelmi szervezet, a Tiszta Vízért Egyesület elnöke így fogalmazott:

„Azt látjuk, hogy több figyelmet kellene szentelnünk az ivóvízben található kémiai anyagoknak és új alternatívákat kellene találnunk a klórozásra. Számos biztonságos és nem mérgező lehetőség létezik, mint a víz ózonnal vagy ultraibolya fénnyel való kezelése.”
Aztán így folytatta:

"Amikor a rák ily mértékben van jelen társadalmunkban és egy egyre növekvő tendenciát mutat, jól meg kellene fontolnunk, hogy hogyan zárhatjuk ki az életünkből a különböző karcinogéneket (rákkeltő anyagokat). Ezt kezdhetjük máris az ivó- és fürdővizünknél, mint két olyan dolognál, ami napi szinten hat ránk."

Klóros ivóvíz negatív hatásai

A klórozott vizet fogyasztásra alkalmatlannak találta az Amerikai Környezet Minőségügyi Tanács (US Council of Environmental Quality). Megoldásnak a klórtalanítást ajánlja.
Mivel a legtöbb helyen klórozzák a vizet, nem marad más hátra, magunknak kell klórtalanítani vizünket.

„Klórt használnak szinte minden ivóvíz kezelésére, a baktériumokra és más, a vízen keresztül fertőző organizmusokra gyakorolt toxikus hatása miatt. De egyre több tudományos bizonyíték mutatja, hogy a klór az ivóvízben nagyobb és hosszabb távú veszélyeket hordoz magában, mint aminek a megakadályozását szolgálja." - állítja Dr. Riddle Ph.D, a Kemysts Laboratórium kutatója

A klór eltávolítása az ivóvízből viszonylag egyszerű készülékekkel is lehetséges, amik nem csak, hogy egészségessé teszik a vizünket, de visszaadják a víz természetes zamatát, amit a klórozás miatti mellékíz tönkretesz. Ettől a víz sokkal finomabb lesz, szinte itatja magát.Klórmentesítő vízszűrők felszerelésével jelentósen elősegítjük egészségünk megőrzését.

lyen berendezésre nem tellik mindenkinek. Az egyszeri ember viszont ilyenkor teszi fel a kérdést: akkor mit egyek, mit igyak?

Ez valóban nehéz kérdés, ha az egészségre káros vegyszerektől mentesen akarunk élni. A válasz az lenne, ellenőrzött helyről származó bio termékeket. Ugyanis a nagyüzemi módon előállított, előkészített élelmiszerekben kivétel nélkül találunk olyan adalékanyagokat, amelyek megölik a  baktériumokat, fokozzák az ízeket, és frissnek mutatják a csomagolt termékeket.

Az élelmiszer ellenőrzéssel foglakozó laboratóriumok vezetői úgy állapítják meg az élelmiszerekbe jutattatható adalékanyagok engedélyezett mennyiségét, hogy azok káros hatásai rövid időn belül ne jelentkezzenek.  10 év elteltével, már nehéz bebizonyítani melyik termék melyik adalékanyaga vezetett valamely kóros betegséghez.
Ezen elvek szerint minden mehet az üzletek polcaira, aminek elfogyasztása után ott helyben és azonnal nem dobjuk fel a talpunkat.

Alternatív kutatások kimutatták, szinte minden élelmiszer az adalékanyagok révén enyhén mérgező hatással bír.  A hústermékekben ott vannak az állatoknak adott antibiotikumok, növekedést segítő hormonok, a különböző betegségek megelőzésére adott vakcinák maradékai. A palackozott vízbe beleoldódik a műanyag palack falában lévő mérgező vegyület. A zöldségek gyümölcsök permetezése után is maradnak mérgező anyagok a terményekben.
"Ezek olyan minimális mértékben vannak jelen, hogy hatásuk nem mérhető" -adják a sablonos választ az élelmiszeripari szabványok elkészítői. Igen ám, de az évek során a sok kicsi sokra megy. Nem véletlen, hogy egyre jobban terjed a rák, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és még vagy százféle probléma. Elértük azt a szintet, hogy mára az idősebb korosztály betegségeit az öregedés természetes velejárójának tekintjük.  

Néha már úgy tűnik, mintha ez lenne a cél.  Vagy csak az élelmiszeripar profítja a fontos?
 

P.R.
forrásanyag:  vizmegoldas

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja