Kell ez nekünk vagy sem?Az idén világszerte lakossági szolgálatba állítják az első 5G-mobilhálózatokat, anélkül, hogy kivizsgálnák a magasabb frekvencián működő rendszer hogyan hat az emberi szervezetre.„Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy az 5G-hálózatok egészségügyi kockázatot jelentenek az ember számára, de az ellenkezőjét sem lehet egyértelműen kijelenteni. Ehhez hosszabb időt felölelő vizsgálatok kellenének, ám ilyen hosszú kísérletekre a bevezetés küszöbén már egész biztosan nincs idő” – mondja Thuróczy György, a Nemzeti Népegészségügyi Központ sugárbiológiai és sugáregészségügyi főosztályának illetékes osztályvezetője.
Ami miatt az 5G bevezetését sürgetik:
A jelenlegi hálózatok körülbelül egy Budapest méretű területen képesek egymillió eszközzel kommunikálni. Az 5G esetében ez egyetlen négyzetkilométeren belül megoldható lesz.
Ugyancsak minőségi változásra számíthatnak az iparban, ahol minden egyes gépet, robotot és szerszámot a hálózatra kapcsolhatnak majd a vállalatok. Így nem csupán távolról irányíthatják a berendezéseket, de valós idejű információkat is kaphatnak aktuális állapotukról. Ezek miatt pedig a körülöttünk nyüzsgő jelek mennyisége óhatatlanul felülmúlja a mostanit, és az emberi szervezetet nagyobb sugárterhelés fogja érni.. Ezek lennének a kivizsgálandó kétségek.

Iyen vizsgálatok nincsenek, így aztán lesz ami lesz, bevezetik az 5G technológiát.

Az 5G hálózat fogadtatása az ebben érdekelteken kívül igencsak elutasító. 48 ezer tudós és szervezet írt alá egy nemzetközi petíciót, melyben globális moratóriumot követel az ötödik generációs mobilhálózatok telepítésére.
A petíció igen keményen fogalmaz:
 

Az 5G rendkívüli mértékben növelni fogja a rádiófrekvenciás sugárzásnak való kitettséget a már működő 2G-, 3G- és 4G-hálózatok mellett. E sugárzás bizonyítottan káros az emberekre és a környezetre. Az 5G bevezetése embereken és a környezeten való kísérletezésnek minősül, amit a nemzetközi jog bűncselekményként tart számon

Wikipédia

 
A sugárzás károssága már bizonyított, csupán azon vitatkoznak a tudósok, hogy milyen határérték felett vált ki közvetlen egészségkárosító hatást ez a milliméter hosszúságú hullámhossz.
Az 5G hálózat kiépítésében és bevezetésében érdekeltek szerint nem mutatható ki közvetlen egészségkárósító hatás, így töretlenül folytatódik a telepítés.
 
Én nem vagyok szakértő, csak azt tudom, nem szeretem, ha rajtam kísérleteznek,


 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja