Június 22-től beindul a belső turizmus SpanyolországbanA megkérdezettek 77,5%-a az országon belül kíván utazni

Június 22-től Spanyolországban megszünnek az utazási korlátozások, sőt a shengeni övezetből, (kivéve Portugáliát) is karantén nélkül jöhetnek a turisták. Beindulhat a belső-turizmus.


Szombat éjféltől Spnyolország belép az ugynevezett új normába, és az egész országban szabadon lehet utazni. Ezt semelyik regionális korményzat sem tilthatja meg. Ez azt jelenti, hogy el lehet utazni Madridba, vagy Katalóniába, annak ellenére, hogy ezek a területek még csak a járványügyi intézkedések 2. fázisában vannak.

Egy múlt húnapban vágzett felmérés szerint  a riasztási állapot végeztével a spanyolok 80%-a szeretne utazni, Ebből 77,5% az országon belül, és az országon belüli utazást választók 33%-a Andalúziába utazna. Ez azt jelenti, hogy hamarosan milliók fognak a déli tartományba a látogatni.


A fertőzés veszély elkerülése érdekében korlátozzák a strandok látátogatóinak és a kihelyezett napozóágyak számát amit Andlúziában az újonan felállított stranőrség fog ellenőrizni.

Ugyanakkor a Baleár-szigeteken  kisérleti jelleggel már a héten 10 600 német turistát fogadnak. Az első csoport hétfőn érkezett.
 
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/wu0eRP2K4AA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

donációVár a Costa del Sol