.

Juhok Madrid központjábanA juhok átvették a madridi utcákon a forgalom helyét

Különleges látványosságban volt részük vasárnap a madridiaknak. Hatalmas birkanyájat hajtottak keresztül Madrid belvárosán.


A pásztorok az ősi vándorlási útvonalat követve a spanyol főváros szívében terelték át a nyájat.
 

A spanyol pásztorok még a XIII. században kaptak jogot arra, hogy a királyi utakat és legelőket használják – ezek területén azonban ma már Madrid metropolisza fekszik. Ennek ellenére néhány pásztor minden évben felkerekedik a nyájával, hogy ezt a jogát érvényre juttassa. Ezzel kívánják felhívni a figyelmet a városok terjeszkedésére, és a hagyományos, legeltető pásztorkodás visszaszorulására. A kétezer juh áthajtásának idejére a városközpont utcáit ideiglenesen lezárták a forgalom elől.

A spanyol Mezőgazdasági Minisztérium és a madridi önkormányzat által is támogatott felvonulás mintegy 4 órán keresztül tartott.

Az állatok közt kétezer merinó juh és száz kecske volt található.<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/rUpHGu-ezn0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol