.

Igy öl a tengerbe szórt műanyag szemétFebruár végén vetette partra a víz egy fiatal nagy ámbráscet tetemét Spanyolország délkeleti  partvidékén.,kozel Cabo de Paloshoz. A kutatók most kiderítették, mi végzett a hatalmas állattal. Egészen elképesztő, amit az emlős emésztőszervrendszerében találtak.

A boncolás során a szakértők csaknem 29 kilogramm műanyaghulladékot szedtek ki az elpusztult cet gyomrából és beleiből. A csaknem 10 méter hosszú állatból kioperált szemét között voltak műanyag zacskók, kötél- és üvegdarabok, valamint víztartályok.
 

Az ámbráscet elpusztulását hasűri fertőzés (peritonitis) okozta. Az állat egyszerűen képtelen volt a benne felhalmozódó káros anyagokat kiüríteni a szervezetéből, a műanyagok miatt az emésztőrendszer sérült, és a sebek végül el is fertőződtek.

Az eset kiválóan rávilágít arra, miért is jelent hatalmas problémát a tengerekbe szórt óriási mennyiségű műanyaghulladék.

Cabo de Palos egy félszigeten elhelyezkedő kedves spanyol városka, amelyik sok turisát fogad, és ebből jelentős bevétele származik

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja