.

Honnan került a norvég partokhoz ez a fehér delfin?Nem tágít a norvég partoktól a szökevény beluga


Hetek óta nem tágít az észak-norvégiai partoktól és igazi látványosság lett a helyiek körében egy titokzatos, és feltételezések szerint az orosz haditengerészettől megszökött fehér delfin, amely félő, hogy nem lesz képes önállóan ellátni magát. 
 


Beluga


A beluga korábban több alkalommal is megközelítette a halászhajókat a jeges vízben, mígnem néhány nappal ezelőtt egy helyi halásznak sikerült eltávolítania a tengeri emlősről a ráerősített hevedert, amely a rajta szereplő angol felirat szerint "szentpétervári felszerelés", Ez alapján feltételezték, hogy a beluga orosz katonai bázisról szökött meg. 

Azonban akad itt egy kis bökkenő:  A hámon angol nyelvű felirat hirdeti, hogy "szentpétervári felszerelés". Ez azért is érdekes mert, orosz katonai bázisokon nem használnak angol nyelvű tájékoztató szövegeket. Igen ám, de Floridában is van egy Szentpétervár, ahol szintén van katonai kezelésben lévő akvárium. . Elvileg a fehér delfin az Atlanti-óceán felöl is érkezhetett. Többen úgy vélik, hogy az állat Florida nyugati partján fekvő St. Petersburgből is átúszhatott a norvég partokhoz.

Ezzel az övvel anyakában úszkált Norvégia partjainál ez a fehér beluga

Audun Rikardsen, a tromsői Norvég Északi-sarki Egyetem professzora szerint azonban "az a legvalószínűbb, hogy az orosz haditengerészet murmanszki" központjának van köze az állathoz. A Kola-félsziget északi partján lévő kikötőváros a norvég határ közelében található.

Tromso, Norvégia
 
A Norvégia legészakibb pontjához közeli Tufjord nevű falucskában - amelynek partjainál a beluga tanyázik -,néhányan úgy vélik, hogy egy amerikában betanított delfin úszott  partközelbe. .
Egyenlőre sem az oroszok, sem az amerikaiak nem jelezték az állat eltűnését


Északi fény Tufjord felett

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol