.

Hogyan reagál egy illluzionista mikor valódi csodával találkozikAnnak ellenére, hogy a tudomány szerint a levitáció lehetetlen, több hiteles feljegyzés tanúskodik róla, hogy létezik. Egy buddhista szerzetes kamerák előtt lépte át a fizika törvényeit


 

A levitáció egy olyan folyamat, amely során egy tárgy vagy személy legyőzve a gravitációt stabilan lebeg a levegőben anélkül, hogy bármilyen más testtel kontaktusba kerülne.

Wikipedia


Az emberi levitáció hihetetlen folyamat. A legtöbb szóbeszéd a levitáló szerzetesekről a távol-keletről származik. Ezek az ellenőrizhetetlen legendák eddig kimaradtak a tudományos vizsgálódások köréből.
A vizsgálódás hiányának oka igen egyszerű: a fizika törvényei szerint ilyen nem létezhet, tehát az ilyesmi csalás, amit a tudomány nem vizsgál.

Azonban nem mindenki gondolkozik így. Dan White illuzionista egész életében kereste a különleges dolgokat, amelyek feldolgozását közönség előtt is előadja. Természetesen ezek mind ügyes trükkök, de ezek titkait féltve őrzi.
A levitáció mindig is érdekelte, előadásaiban is szerepel egy két levitációs trükk, de annak, hogy létezik-e valódi levitáció, vagy sem, szeretett volna utána járni.

Egy TV stábtól kísérve elindult Nepálba, ahol a hegyek közt elő buddhista szerzetesről hallott, aki a szóbeszéd szerint meditálás közben képes levitálni. Ezt a látogazást mutatja be az alábbi videó.
 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/oySH9TFslWw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A látottak után élképedve és értetlenül áll, de szakmájából kiindulva trükköt keres a háttérbrn. Nehéz elképzelnie, hogy létezhetnek olyan valós dolgok, amelyek kívül esnek a felfogható, megmagyarázható, racionális világon kívül.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol