.

A hat éves korban még nem elég érettek a gyerekek az iskoláhozAmerikai kutatók vizsgálták, mi lenne az ideális életkor a gyerekek számára az iskolakezdésre.


A Stanford Egyetem által készített tanulmány egyértelműen kimondja: túl korán küldjük iskolába a gyerekeket. A 6 éves életkor esetében már akár egy év várakozás is rengeteget segíthetne azon, hogy a kicsik érettebben vághassanak neki a sulinak. 

Iskolaérett (?) kislány
 
Az egyetem kutatói dániai gyerekeken vizsgálták, hogy egy év csúsztatás mennyiben befolyásolja a hiperaktivitásukat és a figyelmetlenségüket a későbbiekben, sőt, képesek voltak az iskolai teljesítményt is lemérni.
Dániában a gyerekek abban az évben kezdik a sulit, amikor betöltik a hatodik életévüket – így aki december 31-én született, az sokkal később vág neki a megpróbáltatásoknak, mint az, aki január 1-jén. Ez a csúszás lehetővé tette a kutatók számára, hogy megvizsgálhassák, mennyit számít az a bizonyos egy év a gyerekek fejlődésében.

Kiderült, hogy még ez az egy éves időtartam is számottevő változásokat hozott a gyerekek képességeiben: azok, akik hét éves korukhoz közeledve kezdték az iskolát, sokkal kevésbé voltak hiperaktívak, és jobban oda tudtak figyelni az órákon – ezek a pozitív hatások pedig egészen 11 éves korukig kitartottak!


Túlterhelt kisdiák

Kiderült, hogy egy év halasztás 73 százalékkal csökkentette a figyelmetlenséget és a hiperaktivitást egy átlagos 11 éves esetében” – írta a Stanford Egyetem professzora, a kutatás vezetője, Thomas Dee a tanulmányt bemutató sajtóközleményben. Ez kéz a kézben jár a jobb iskolai teljesítményekkel is: korábbi kutatások bizonyítják, hogy a kisebb hiperaktivitás és a jobb odafigyelési készség egyértelműen összeköthető a jobb iskolai teljesítménnyel. - írja az origo

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol