Hamisítványok vagy ősi eredetűek a kristálykoponyák?A kristálykoponyák elég misztikusak ahoz, hogy megérje őket hamísítani. De mit akarnak hamisítani, ha nincs ősi eredeti?

 

Mitchell Hedges féle kristálykoponya


A kristálykoponyák – amint nevük is mutatja – olyan kvarc- vagy egyéb kristályból kifaragott szobrok, amelyek emberi koponyát formáznak. Jelenleg több mint 200 kristálykoponyát ismernek. A leghíresebb és a legtökéletesebb közülük a Mitchell Hedges féle kristálykoponya.

A kristálykoponyák nem annyira ritkák. Évente több ezret gyártanak belőle Brazíliában, Kínában és Németországban. Van azonban 13 ilyen koponya, amely már több mint egy évszázada intenzív érdeklődést vált ki a régészek, tudósok, spiritiszták  körében, mivel keletkezésük időpontjára és készítésük technikájára nincs megfelelő magyarázat.

Az első koponya felbukkanása

1924-ben, a Frederick Albert Mitchell-Hedges régész Anna nevű lánya (jobbra) találta az ősi maja város, Lubaantun (a mai Belize területén) végzett ásatásokon.
A Mitchell-Hedges-féle koponya az egyetlen, amely két darabból áll, az összes többi esetében a fogakat csupán rávésték a tömör koponyára. A koponya anatómiai pontossága szinte tökéletes. A fogak faragásán még a fogak kopását is megörökítették. A koponya tapitása selymes, még mikroszkóppal sem lehet a megmunkálás nyomait felfedezni. A kvarckristály Mohs-féle keménysége 7, (a gyémánté 10) amelynél az általunk ismert összes fém puhább. Az egyetlen ma elképzelhető anyag, amellyel megmunkálhatták, a gyémánt. További furcsaság, hogy az egész koponya a kvarc kristálytengelyének irányát figyelmen kívül hagyó módon készült, holott ez a tengely határozza meg, hogy a kifaragás során mekkora eséllyel reped meg a kristály.

A koponyának számos természetfeletti erőt tulajdonítanak: képes a színét változtatni, illatot és hangot kibocsátani. A szemüregre koncentrálva pedig, állítólag rég élt embereket, épületeket lehet látni. Spiritiszták állítják, hogyha a 13 eredeti kristálykoponyát egymás mellé teszik, akkor a kristályokban lévő adatok osszekapcsolódnak és mint kristály memóriákból lehívhatók a belétáplált adatok.

A Southampton Egyetem kutatói jelentették be, hogy képesek tárolni és letölteni hatalmas mennyiségű információt kvarckristályokból

Abban az esetben, ha az emberiség kihalna, az 5D memória kristályok "túlélnének", hogy elmondják a történetünket


A csapat főnöke, Peter Kazanszkij professzor kifejtette:

"Izgalmas dolog belegondolni, hogy létrehoztuk az első dokumentumot, mely valószínűleg túléli az emberi fajt. Ez a technológia biztosíthatja a civilizáció utolsó bizonyítékát, minden, amit megtanultunk, nem lesz elfelejtve."


A számítástecnikában már ma is használják. Kristály memóriára épülő mini USB


A valódi kristálykoponyák különös tulajdonságaiban hívők szentül meg vannak győződve, hogy a koponyák kristálya nem más, mintegy hatalmas adattároló.

A legtöbb régész és tudós szkeptikus. Nem látják bizonyítottnak az ősi eredetet. A British Museum és a Smithsonian Intézet által a koponyákon elvégzett elektronmikroszkópos elemzések olyan jeleket tártak fel, amelyeket csak a modern megmunkáló eszközökkel lehetne készíteni. Mindkét múzeum becslése szerint a hamis koponyák valamikor az 1800-as évek közepén vagy végén jöttek létre, amikor nagy volt az ókori kultúrák iránti érdeklődés. A jelentős múzeumok pedig alig várták, hogy bemutathassák ezeket a misztikus darabokat a nagyközönségnek.

A British Museum tanulmánya azt valószínűsíti, hogy a legtöbb koponyát egy olyan németországi területen készítették, amely a 19. század végén bonyolult kvarc és kristály tárgyak készítéséről volt híres. Azt állítják, hogy a koponyák anyagát képező kristályt Brazíliában vagy Madagaszkáron találták, ami hozzáférhetetlen volt a Kolumbusz előtti Amerikában élt őslakos civilizációk számára.
Kialakították véleményüket, miszerint az összes fellehető kristálykoponya hamisítvány, nincs köztük ősi eredetű. A koponyákat az emberek misztikus dolgok iránti igénye miatt készítették.

Jelenleg nincs mód az ilyen szervetlen tárgyak életkorának pontos meghatározására A kopnya a készítésének időpontja és eredetének rejtélye valószínűleg még sokáig megválaszolatlan marad..
 

donációVár a Costa del Sol