.

Hamis Picassókat árultak Granadában és BenidormbanNem voltak szívbajosak: 20 millió euró feletti áron kínálták a hamisítványokat


Két, egymástól függetlenül dolgozó, összesen 160 millió euró (50 milliárd forint) értékben hamis Picassókat áruló bandát tartóztattak le Spanyolországban - ismertették a hét végén egy sajtótájékoztatón a helyi hatóságok.


A rendőrség lefoglalta a hamis képeket

Granadában hat embert vettek őrizetbe, akiknél négy hamis festményt találtak. A hamis munkákat 20-60 millió eurós áron akarták eladni. Egy további hamis Picassóval kereskedő bandára Benidormban csaptak le a hatóságok. Ez utóbbi társaság 30 millió eurót akart a festményért. 

A két-három hónapos nyomozás után októberben elfogott két bűnöző csoport tagjai mind spanyolok. A rendőrség közleménye szerint a hamisítványokat emailen ajánlották Spanyolország-szerte galériatulajdonosoknak és műkereskedőknek, valamint külföldi befektetőknek.  

A spanyol Picasso múzeum és a malagai Picasso Alapítvány megerősítette, hogy a bűnözőknél lefoglalt mind az öt kép hamisítvány. Az még nem derült ki, hogy a bűnözőknek sikerült-e korábban eladnia hamis Picassót.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja