.

Gyümölcsevő farkas?Furcsán hangzik, de igaz: étrendje 60 százalékban gyümölcsökből áll.

Különös élőlény a sörényes farkas, olyan mintha az őz, a róka és a farkas keveréke lenne.

 
A megtévesztő vörös bunda alatt manöken alkatú sörényes farkas lapul.


A sörényes farkas szokatlanul magasra nőtt, egzotikus megjelenést kölcsönöz neki az extrémnek tűnő alkata. Igazi égimeszelő a kutyafélék között. Egy biztos, ő Dél-Amerika legnagyobb ordasa. Karcsúsága azonban vetekszik egy kecses gazelláéval.

A sörényes farkas legközelebbi rokona az erdei kutya. Ez önmagában elég abszurd és ironikus tény, mivel a távoli családtagot meglehetősen kurta lábakkal áldotta meg a sors, de hiába, a genetikával nem lehet vitatkozni.
 

A legfurcsább dolog a sörényes farkassal kapcsolatban az, hogy nem veti meg a gyümölcsöket sem a hús mellett. Ami igazán meglepő,  hogy az általa fogyasztott összes élelmiszer hatvan százalékát gyümölcsök és növényi tápanyagok teszik ki.


A farkas hosszú lábainak rejtélyét a gyümölcsevéssel szokták szóba hozni. Egy ágaskodó sörényes ordas ugyanis jóval magasabbra ér fel a finomságot rejtegető növények ágai között, és így ízletesebb, finomabb falatok landolnak végül a gyomrában.

A sörényes farkas egyik nagy kedvence egy zöld, paradicsomszerű gyümölcs, amelyet farkasalmának is hívnak.

A sörényes farkas, amolyan vérbeli magányos farkas típus. Az év nagy részében egyedül kalandozik, annak ellenére, hogy monogám. A férfi-női pár megosztja és védi a hatalmas közös területet, ám inkább csak távolról szeretik egymást.

Forrás: promotions.hu


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol