.

A gondolat ereje
A gondolat teremtő erejéről sokat lehet hallani, de hogyan lehetne kipróbálni?


Az ember akárhol van, minden pillanatban valamilyen gondolat suhan át az agyán. A gondolkodás az egyik olyan titokzatos dolog, amit a tudomány nem tud megmagyarázni. Gondolataink jönnek, mennek, de hogy honnan jönnek és hova mennek, erre még elképzelés sincs. A gondolat, ez a semmiből jövő megfoghatatlan valami mégis hatással van egész életünkre.

Sokat beszélnek a gondolatok teremtő erejéről, ami legtöbb embernek nem jelent mást, mint üres ezoterikus hablatyot, a "nesze semmi,
Arnold Schwarzenegger
Arni arra godndolt, híres ember lesz
fogd meg jól"-t.
Ennek bizonyítására szkeptikus emberünk el is meséli mindenkinek, hiába gondolta, hogy megteremti magának a lottó főnyereményt, mégsem úgy történt. Arra azért rájött, annyira nem hisz ebben a gondolati teremtésben, hogy még szelvényt sem vett.

A gondolatok teremtő ereje nem úgy nyilvánul meg, hogyha rágondolunk akkor az ölünkbe hull a pénz, az agglegénynek azonnal ott terem az anyapótló, dolgos feleség, az fiatal házasoknak a luxus lakás, a hódítani akaró egyetemistának a nyitott sportkocsi. A gondolat csupán elindít minket az odavezető úton. Ahhoz hogy gondolataink valóra váljanak, hinnünk kell megvalósulhatóságukban, és még tenni is kell értük valamit.

Ha nem hiszünk benne és nem teszünk érte semmit, akkor tényleg semmi sem történik, hiszen valójában azt teremtjük, úgysem válhat valóra. Viszont ha megvan a kellő hit és akarat, akkor valahogy mindig úgy alakulnak a dolgok, hogy gondolatunk előbb-utóbb megvalósul.

A test betegségeit gondolataink már sokkal gyorsabban megvalósítják.

A betegségeinket, a fertőzéseken és a baleseteken kívül, gondolkodásmódunknak és az ebből adodódó életmódunknak köszönhetjük. Minden szervi bajnak meg lehet találni a mentális előzményeit.
A kóros betegségeket nem kívülről küldi valamilyen rossz manó, hanem bizony igen sokat teszünk érte. Ha úgy gondoljuk tök mindegy mit eszünk, mit iszunk, mennyit mozgunk, akkor hamarosan mindenféle bajaink támadnak. Ilyenkor abba sem gondolunk bele, hogy pont az ilyen gondolatokkal teremtjük meg egészségünk romlását.
 
Az ókori kultúrákban minden fontosabb életeseményt az istenek akaratának tulajdonítottak. Úgy hitték a gondolatok is az Istenek akaratából jönnek, de csak akkor válnak valóvá, ha tesznek is érte valamit.

Néró, róma császára is így volt ezzel. Az ő gondolata teremtette meg azt a méregpoharat, amely kioltotta öccse Britannicus életét.

Lám-lám, a gondolat teremtő ereje mi mindenre képes.

Arról sem szabad megfeledkezni, életünkben jelentős szerepet játszik Sigmund Freud által feltárt fogalom a tudatalatti, ami életünk élményeit raktározza olyan mélyre, hogy tudatos elménk nem is emlékszik rájuk. Azonban ezek  a szőnyeg alá söpört tapasztalatok beleszólnak tudatos teremtésünkbe. Ha nincs összhang a tudatalattiban lapuló érzelmek és tudatos teremtésünk közt, akkor vért izzadhatunk míg elérünk valamit.

Az indiaiak, a tibetiek de még a mayák is hitték, hogy az évnek vannak olyan napjai, amikor a gondolatok megvalósulása sokkal nagyobb sikerrel indul útjára, mint egy másik, közönséges napon. Ezek a napok az idén is megvannak. (Az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja.)

2015-ben ezek a napok:   -Március 5. csütörtök,   -Június 2. kedd,   -Július 20. hétfő,   -November 3. kedd

Akárhogy is van, érdemes ezeket a napokat beírni a naptárunkba és amikor beköszöntenek, koncentráljunk az elérni kívánt eredményre. Amennyiben ezeken a napokon gondolatainkat kellő hittel öszpontosítjuk a megvalósítandó célra, egy bizonyos idő elteltével saját bőrünkön tapasztalhatjuk miről írtak a régi kultúrák.


 Teremtsünk magunknak szép, békés világot!

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja