.

Globális felmelegedés helyett inkább mini jégkorszakra van esélyNéhány éven belül egy "mini jégkorszak" következhet a napfoltok hiánya miatt, ami rekord hideget eredményezhet

"A Nap az űrtörténet egyik legmélyebb szoláris minimumába lép," - írta dr. Tony Phillips mindössze néhány héttel ezelőtt,

"A Nap az űrtörténet egyik legmélyebb szoláris minimumába lép," - írta dr. Tony Phillips mindössze néhány héttel ezelőtt, 2018. szeptember 27-én. A napfoltok hiánya rekord hideg hőmérsékletet, akár egy mini jégkorszakot is eredményezhet.

Napunk esetében nem volt várható 2020-ig a szoláris minimum, de úgy tűnik, hogy korábban kezdődött el ez a fázis, ami rossz hírnek bizonyulhat a meleg időjárás kedvelőinek.
 

Egy elhúzódó szoláris minimum akár egy "mini jégkorszakot" is jelenthet. Az utóbbi időben volt már egy elhúzódó szoláris minimum, ami valóban egy mini jégkorszakhoz vezetett 1645 és 1715 között, amely tudományosan Maunder minimum néven ismert.
A 2018-as év nagy részében a napfoltok hiányoztak, és a Föld felső légköre erre reagál - mondja Phillips, a spaceweather.com szerkesztője.
 

<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/kBKJkU06ICQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

A rossz hír Phillips szerint, hogy ez késlelteti az űrszemét természetes bomlását is, ami a Föld körül egy még zsúfoltabb környezetet eredményez.

"Akár néhány hónap múlva megtörténhet," - mondja Martin Mlynczak a NASA Langley Kutatóközpontjának légkör tudósa a közelgő hidegről.

"Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, hamarosan az űrkorszak rekord hidege köszönthet ránk," - mondja Mlynczak. "Még nem tartunk ott," - mondta. Azonban nem több, mint néhány "hónap" van vissza.

A NASA TIMED (Termoszféra ionoszféra mezoszféra energetika és dinamika) műholdjának adatai azt mutatják, hogy a termoszféra (a bolygónk legfelső légrétege) hűl és zsugorodik, ami szó szerint csökkenti a légkör sugarát. A naptevékenység ezen csökkenése globális hűlési fázist eredményezhet.
 
"A termoszféra mindig lehűl a szoláris minimum alatt. Ez az egyik legfontosabb jellemző a szoláris ciklus bolygónkra gyakorolt hatását illetően,"- mondta Mlynczak.

Az új NASA eredmények összhangban vannak a San Diego-i Kaliforniai Egyetem és a Northumbria Egyetem által Nagy-Britanniában tavaly kiadott tanulmányokkal, amelyek mindegyike az elkövetkezendő évtizedekben egy nagy szoláris minimumot jósol az alacsony napfolt aktivitás miatt. (1)(2)

Mindkét tanulmány hasonló naptevékenységet vetített előre, mint a Maunder minimum idején a 17. század közepétől a 18. század elejéig, amely egybeesett egy kis jégkorszak néven ismert időszakkal, amely alatt a hőmérsékletek jóval alacsonyabbak voltak, mint jelenleg. (3)

Forrás: ujvilágtudat és hivatkozásai
(1) - http://iopscience.iop.org/article/10.3847/2041-8213/aaa
(2) - http://computing.unn.ac.uk/staff/slmv5/kinetics/popova
(3) - https://www.zerohedge.com/news/2018-11-14/mini-ice

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

Ha nem csak vakációra jössz Spanyolországba akkor szükséged lesz a NIE számra, amit itt online is megrendelhetsz.
 (kattints a képre)

 

ITT HIRDESS!

 Vár a Costa del Sol