.

Gibraltárban így hasznosítják a hullámok energiájátEco Wave Power (EWP) egyedülálló hullámenergia hasznosító rendszer
 

Gibraltáron 2016-ban adtak át egy EWP erőművet, amely jelenleg 100 kW-os teljesítményt képes előállítani, de azt tervezik, hogy 2020-ig 5 MW-ra növelik az így termelt energiát, ami Gibraltár teljes elektromos energia igényének 15 százalékát fogja fedezni.
 
Az EWP konverterek a hullámok energiáját egyedi kialakítású, úszó doboz segítségével gyűjtik össze, amelyek felfelé és lefelé mozognak, ahogy a vízszint változik.

A lebegő dobozok erős karokkal csatlakoztathatók bármilyen mesterséges szerkezethez, például hullámtörőkhöz, mólókhoz, pillérekhez, oszlopokhoz és úszó illetve rögzített platformokhoz.

A lebegő dobozok mozgási energiáját a rendszer egy erőműbe továbbítja, amely ezt az energiát folyadéknyomássá alakítja át, amelyet egy generátor forgatására használnak, ami villamos energiát termel.


<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/ayE641ol8vo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja