Fogkő eltávolítása házilagAnnak érdekében, hogy orvosolni tudhassunk önmagunk a baktériumok eltávolítását a fogakról, ami ínygyulladáshoz vezet, de nem szeretnénk fogorvos kezei alá feküdni, akkor nyugodjunk meg, mert létezik természetes módszer, amivel otthon nyugodtan eltávolíthatjuk a fogkövet.

A fogkő – hazánkban – a népbetegségnek számító fogágy betegség okozója, a baktériumok melegágya, ami nem csak szájszagot eredményez, de az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatják. A fogkő eltávolítása, tehát nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem fogai megóvása miatt is. Azt is fontos tudni, hogy a fogkő nem látszik mindig. A fogkő eltávolítása után megszűnik az irritáció és a fogkőben megtelepedett baktériumok által okozott ínygyulladás, fogínyvérzés vagy rossz lehelet. A fogkő mindannyiunk szájában megtalálható. Étkezés során a fogak, felszínén kialakul egy vékony, színtelen, szabad szemmel éppen hogy látható úgynevezett plakkréteg. A plakkréteg nagyja feloldódott ételmaradékból áll, és kitűnő melegágya a baktériumoknak. A plakk idővel a nyálban jelenlévő ásványi anyagok – kalcium, foszfát – hatására egyre keményebbé válik, majd elmeszesedik.  Az így létrejött, meszes plakk a fogkő.

Remove-The-Plaque-at-Home-in-Natural-Conditions

Egy jól bevált módszer a fogkő házilagos eltávolítására
Nedvesítsük be a fogkefét, mártsuk bele a szódabikarbónába, majd a sóba és hetente többször mossuk meg vele alaposan a fogainkat. Utána alaposan öblitsük ki a szánkat. A mellet, hogy a fogkő feloldódik, még a fogaink is kifehérednek.

tudasfaja.com cikke alapján


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

.Vár a Costa del Sol