.

Felnőttek a hetes ikrekHetes ikrekkel lett terhes, megtartotta mindet

 

Ritkaságok között is kiemelkedő esetként koraszülött hetes ikrek jöttek világra Des Moines-ben (Iowa állam, USA) 1997. november 17-én, ezzel beállítva a túlélő hetes ikrek világrekordját. A babák születéskori súlya 2-4 font volt (nagyjából 1-2 kg), és közös életüket a szülők döntésének köszönhették, akik korábban elutasították a szelektív redukciót (azaz a magzatok számának művi csökkentését).

A házaspárnak, Bobbi és Kenny McCaugheynek korábban egy Mikayla nevű lányuk született. De később - mivel Bobbi agyalapi mirigy problémával született, így nem termelt a szervezete elég hormont, termékenységet elősegítő injekciót kapott.

A kezelés több, mint sikeresnek bizonyult, mikor kiderült, hogy Bobbi 7 gyermekkel állapotos. Amikor az orvosok szelektálást javasoltak, a szülők visszautasították, mondván,

„A magzatok sorsa Isten kezében van”.

Bobbi és Kenny pozitív és negatív reakciókat is kaptak. Néhányan megdöbbentek, hogy ilyen sok gyereket hoznak a világra, míg mások kifejezetten támogatták őket.

18 évvel később Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan és Joel elvégezték a középiskolát Iowában. Mind a heten felmentek a színpadra fekete-vörös köpenyükben, és átvették a diplomájukat. A McCaughey hetesikrek 2018-ban már a 21. születésnapjukat ünnepelték.

Úgy hiszem, mi mindannyian függetlenek lettünk, és megtaláltuk a magunk tehetségét és képességeit” - mondta a Today-nek a negyedik legidősebb iker.

Nagyon király ezt a különleges mérföldkövet megünnepelni” - tette hozzá.

A testvérek már mindannyian saját útjukat járják, ám érzelmileg szoros kapcsolatban állnak egymással.

Mi nemcsak testvérek, hanem a legjobb barátok is vagyunk” - mondta Natalie.

„Mindannyian nagyon hálásak vagyunk a kapcsolatunkért és a kötelékeinkért” - egészítette ki mondandóját.


Forrás: bezzeganya


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol