-

Félnek a brexittől a Spanyolországban élő brit nyugdíjasokA Spanyolországban élő brit nyugdíjasok attól félnek, hogy le kell mondaniuk jó életkörülményeikről, amennyiben az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból

 
A britek közül sokan azért választják nyugdíjas éveikre a dél-európai országot, mert kellemes a klíma, a nyugdíjuk többet ér mint otthon, és mindemellé jó színvonalú, ingyenes orvosi ellátást is kapnak.A háromból azonban kettőt most veszélyben látnak; attól tartanak, hogy a nyugdíjuk leértékelődik és elveszítik az ingyenes egészségügyi ellátáshoz való jogot.
 
Sok brit él Spanyolországban viszonylag kis nyugdíjból, de ha fizetnünk kellene a gyógyszerekért, az orvosi ellátásért, sokaknak vissza kellene térnie az Egyesült Királyságba - mondta a spanyol közszolgálati televíziónak (RTVE) a 80 éves Patricia Dennison, aki 11 éve költözött Lutonból a Costa del Solra.

Az asszony egy lakóparkban él a dél-spanyolországi Mollinában, ahol a település ötezer lakosa közül ezer brit. Szomszédja, Peter Harrison szerint a legaggasztóbb annak az előnynek az elvesztése lenne, amelyet az jelent számukra, hogy a pénzük többet ér ebben az országban.
 

Angoloknak nyitott bár Spanyolországban
 
A spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint csak a dél-spanyolországi tengerparton fekvő Málagában 55 ezer brit él. Spanyolországban összesen 300 ezer brit állampolgárt regisztráltak állandó lakosként, de a becslések szerint ennél sokkal többen, 700-800 ezren élnek ott. További félmillióan pedig csak az év egy bizonyos időszakát töltik Spanyolországban.

Az RTVE riportjában hivatkozik a The Times néhány hónappal ezelőtti cikkére, amelyben azt írta, hogy százával hagyják el Spanyolországot a britek a bizonytalan helyzet miatt. A spanyol tudósítás szerint ez némiképp túlzó, de kétségtelen, hogy a jelenlegi helyzetben sokan gondolkodnak azon, hogy eladják ingatlanjukat és visszatérnek a szigetországba, ha a többség a kilépés mellett szavaz a jövő heti referendumon.

MTI.
Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol