.

Felhőkarcoló a svájci Alpokban 

Fantasztikus felhőkarcolót építenek a svájci Alpokban

A Morphosis Architects egy felhőkarcolót tervezett a svájci Vals völgyében. Fantasztikus hegyek között fantasztikus szállodát fognak építeni.


 A Los Angeles-i illetőségű Morphosis Architects tervezi azt a különleges luxushotelt, amely a svájci Valsban épül fel 2019-re. A 7132 Hotel névre hallgató szálloda a vendéglátás teljesen új világát jeleníti meg a tervezők szerint, miközben harmonizál a csodálatos tájjal, és persze lenyűgözi a vendégeket is. A komplexum szerves része lesz a kisvárosban üzemelő üdülőközpontnak, így a siker szinte garantált. Ahogy a Morphosis Architects fogalmaz: egy erőteljes esztétikai élményt kívánnak nyújtani a látogatóknak. Az ég felé kúszó épület igazán fantasztikus látvánnyal kecsegtet a svájci Alpokban: a völgy bejáratából nézve egy áttetsző komplexum képe bontakozik ki, a tükröződő felületeknek köszönhetően a karcsú torony mintegy belesimul az alpesi tájba.

Kicsit olyan A Gyűrűk Ura fílinget érzékelhetünk majd, ami igazi kuriózum lehet a csodás természeti környezetbe ágyazva. Most bemutatták a látványterveket is, amelyekből látszik, hogy a komplexum három alapvető egységből fog állni. A pódium összeköti az épületet a szomszédos struktúrákkal,  a konzolos tartószerkezet szintje tartalmazza az éttermet, a kávézót, a fürdőt, a báltermet, a könyvtárat és a bárt, amelyek a városlakók számára is elérhetők lesznek, míg a 381 méter magas toronyban 107 vendégszobát és egy sky bárt alakítanak ki csodálatos kilátással. Igazán nagyszerű élmény lehet, amint a vendégek a fürdőben lazulva körbepillantanak majd a hegyvidéken.


A falu jelenleg és a tervezett szálló bejárata

Fotók: Morphosis Architects

Forrás: realista

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja