.

Felesége elvesztése után jótékonységban talált új életcélt a 88 éves kanadai nyugdíjasHogy kinek miben sikerül új életcélt találnia a társa halála után, az nagyon változó. De olyan történet, mint Bob Rutherfordé elég kevés van. Bob 2010-ben veszítette el a feleségét. Az idős úr 81 éves volt akkor, de nem adta meg magát a bánatnak, hanem úgy döntött, szeretne tenni valami hasznosat, valami olyat, amivel nyugdíjasként is a társadalom hasznára lehet.

Mivel Bob világ életében szeretett bütykölni, kézenfekvő volt, hogy valami szereléssel kapcsolatos dolog lesz a megoldás. Végül épített két egyedi készítésű kötőgépet, és elkezdett zoknikat kötni rászorulóknak.


És a dolog csodálatosan működik azóta is, olyannyira, hogy Bobnak segítőkre is szüksége volt ahhoz, hogy a kanadai tél jelentette kihívásnak folyamatosan meg tudjon felelni. Mára négytagúvá bővült a zoknigyártó brigád, és nagy tempóban készítik a puha kötött holmikat.

Sok ezer ember lábát és szívét melengetik már a lelkes nyugdíjas team zoknijai, hiszen eddig több mint 11 600 párt adományoztak országszerte a kanadai hajléktalan szállóknak.

Muszáj, hogy aktívak maradjunk. Nem szabad hagyni, hogy a gyász vagy bármi más elemésszen bennünket. Soha ne add fel és mindig találj új célokat – ez a legfontosabb dolog az életben – summázza hitvallását Bob.


<iframe width="683" height="384" src="https://www.youtube.com/embed/81KcOamobAU" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


nlcafe

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja