.

Fantasztikus filmekbe illő teherszállítót terveznek az oroszokTudományos fantasztikus filmekbe való a terv, amely nagy sebességet és hatótávot ígér.
 
Érdekes koncepcióval állt elő a moszkvai katonai-ipari bizottság, amely a tervek megvalósulásától  azt várja, hogy ilyen gépekből álló légiflottával több száz tankot tudnak majd kellő gyorsasággal a világ bármely pontjára eljuttatni. A katonai teherszállító futurisztikus külsőt és szinte elérhetetlennek tűnő jellemzőket kapna.

Az egyelőre csak PAK TA néven futó teherszállító külseje alapján leginkább a Battlestar Galactica televíziós sorozatból ismert Cylonokra emlékeztet, a tervek szerint pedig szuperszonikus sebességgel, akár 2000 km/h-val száguldana a bolygó légterében, hatósugara elérné a 7000 kilométert. Mintha ez még nem lenne elég önmagában, a szakemberek a szállítási kapacitás terén is valóban újat nyújtanának, hiszen 200 tonna hasznos terhet, illetve akár 5 újgenerációs Armata tankot is elbírna a gép, így a teljes, 80 gépesre tervezett flottával összesen 400 tankot juttatnának el a világ szinte bármely pontjára, amennyiben arra szükség lenne.

Az elképzelést még érdekesebbé teszi a meghajtás koncepciója, hiszen ez a hagyományos hajtóművekkel ellentétben egy hibrid elektromos megoldásra épülne.  Az elektromos motorok és az akkumulátorok tökéletesítésével elképzelhető a hasonló elven működő repülőgépek legyártása és a mindennapokban történő használatuk, ám egy ilyen nehéz, nagy terhet szállító gép esetében még sok megoldatlan részlet merül fel, különösen a felszállást illetően, hiszen az említett hatalmas súlyt valahogy a levegőbe is kellene emelni. Tehát van még feladatuk az orosz mérnököknek.
Mindenesetre a koncepciót bemutató videó már elkészült.
 

 


<iframe src="https://player.vimeo.com/video/103542677" width="720" height="404" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
<p><a href="https://vimeo.com/103542677">Diplom - Alexey Komarov</a> from <a href="https://vimeo.com/user31219695">Alexey Komarov</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja