.

Ezt a halat eszünkbe ne jusson otthon elkészíteniA mérgező gömbhal (fugu) állítólag inkább a veszély, mint az íze miatt izgalmas, de legalább jó sokba kerül kipróbálni. Már akinek szabad.A hal bőre, szeme, mája, szaporító szervei és kisebb mértékben egyéb belsőségei is egy nagyon erős idegmérget, tetrodotoxint tartalmaznak

Tíz évig kell gyakorolni, hogy valakiből fuguséf lehessen, a felelősség óriási.  A mérgező gömbhal elkészítésének és fogyasztásának nagyon szigorú szabályai vannak, valószínűleg ennek köszönhető, hogy bár rendszeresen fogyasztják Japánban, évente legfeljebb hatan halnak bele a mérgébe. A gasztronómusok szerint a fugu a japán konyha orosz rulettje.

A fuguséf legfontosabb feladata, hogy képes legyen megkülönböztetni és elválasztani egymástól a hal mérgező és ehető részeit. A videóban szereplő Jutaka Szaszaki nevű séf már 45 éve dolgozik a szakmában egyetlen mérgezős eset nélkül.


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/5cQ50i-o_GA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A luxusnak számító halból több mint 30 euróba is belekerülhet egy adag, és ez az egyetlen étel, amit a japán császár soha nem ehet a benne lévő tetrodotoxinnak nevezett méreg veszélyessége miatt. 
 


origo
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol