.

Evés, ivás nélkül nem lehet élni, vagy mégis?A mai orvostudomány az álítja, hogy víz nélkül 5 napig, evés nélkül 30 napig lehet élni. A történelmi leírásokból, és napjaink valóságában viszont szembesül olyan esetekkel, amikor egyes személyek nem esznek, nem isznak semmit, mégis életben maradnak.
 

Prahlad Jani, aki 8 éves korától nem eszik, nem iszik semmit
 
Ez annyira ellentmond az élet fentartásáról alkotott ismereteinknek, hogy az akadémikus tudomány, mint lehetetlen, megvalósíthatatlan dologot, nem is vizsgálja.

Azért akadt egy kivételes csapat, amelyiket érdekelte ez a hihetetlnen tulajdonság.

Prahlad Jani jógi Ahmedabad indiai városban él, és azt állítja, hogy 8 éves kora óta nem fogyasztott ételt vagy folyadékot. Azt is elmondta, hogy egy istennő áldotta meg, amikor annyi idős volt. Ez teszi lehetővé számára, hogy táplálék nélkül éljen. Energiát meditációiból és az ugynevezett prána légzésból nyer.
 

A prána (szanszkrit: प्राण, átírva prāṇa, jelentése: szél, az élet lehelete) a hinduizmusban életerőt vagy életenergiát jelent.
A prána a jóga tanítása szerint minden energia ősforrása, amely áthatja az univerzumot. Az ősi iratok szerint, aki ezt az energiát a légzésével magához tudja venni, annak a földi életben nics szüksége ételre, vagy italra.
A nagy csapat napi szinten tanulmányozta Jani-t, és klinikai vizsgálatokat, vérvizsgálatokat, és szkenneléseket végeztek rajta. A nap 24 órájában folyamatos kamerás megfigyelés alatt állt, hogy maximálisan tudják felügyelni a férfi tevékenységét a teszt időszak alatt. A kutatók szerint az egyetlen alkalom, amikor Jani-t kivitték a lezárt szobából minden nap, amikor a vizsgálatokat végezték, és olyankor kimehetett a napfényre. Ezekben az időszakokban is folyamatos volt a videófelvétel annak biztosítása érdekében, hogy a vizsgálatok eredményei hitelesek legyenek. Jani csak akkor került kapcsolatba bármilyen folyadékkal, amikor egy alkalmi fürdésre került sor, ami az 5. napon történt meg, és amikor egy kis vízzel gargalizált. Fontos megjegyezni, hogy a vécét is lezárták, hogy teszteljék azon állítását, miszerint nem vizel vagy ürít.


Megfigyelés alatt

A tizenöt napos intenzív megfigyelést követően, melynek során Jani nem evett, nem ivott és nem ment vécére, valamennyi orvosi eredménye megérkezett, melyek azt mutatták, hogy az állapota teljesen normális, és jobb kondícióban van, mint bárki más az ő korában. Az orvosok arról is beszámoltak, hogy érdekes módon Jani húgyhólyagjában a folyadék mennyisége ingadozott, és úgy tűnik, hogy a férfi "képes vizeletet létrehozni a hólyagjában", de egyáltalán nem ürített folyadékot. Jani leptin és ghrelin szintje, amely két, étvággyal kapcsolatos hormon azt sugallja, hogy a férfi szervezete szélsőséges formában képes alkalmazkodni az éhezéshez és víz hiányához.

A 15 napos teszt után a kutatók nem tudták megállapítani, hogy az idős férfi szervezetéből hogyan ürül ki a metabolikus hulladék, honnan nyeri az energiát a létfenntartáshoz, és hogyan tartja fenn a hidratációs állapotát.

A DIPAS igazgatója úgy véli, hogy Jani megfigyelésének eredményei "rendkívül hasznosak az emberiség számára." Anil Gupta, a SRISTI professzora fontos szerepet töltött be a tesztek nyomon követésében, aki elmondta, hogy a csapat igen izgatott volt, hogy lehetőségük adódott Jani élettani funkcióinak ellenőrzésére.

Jani nem az első ember, akit ilyen állítások után vizsgáltak. Egy másik indiai férfit 411 napig tesztelték intenzíven, miután azt állította, hogy semmiféle ételt nem eszik., aki azért időközben forralt vizet fogyasztott. A 411 napos megfigyelés alatt, megerősítést nyert, hogy nem evett az adott időszakban, és még az egészsége is tökéletes volt. A megdigyelése azonban nem volt olyan szigorú és teljeskörű mint Prahlad Jani-é, így ezt a vizsgálatot sokan nem fogadják el.

Jani esetében lefolytatott vizságalatot is sokan kétkedéssel fogadják, mivel az eset annyira ellentmond a fizikai világ tapasztalatainak, hogy inkább el sem hiszik, hogy ilyen létezhet.
 
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/FGF7EY2Ucm8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja