.

Elpusztult Keops, a Valencia BIOPARC hím oroszlánjaValencia Oroszlánkirálya 19 évet élt, ami egy szép kor, hisz a vadonban csak 12-16 év jut egy átlagos oroszlánnak.


Spanyolországban az állatkertet bioparknak hívlák. Az elnevezés nem véletken, mivel az állatokat igyekeznek természetes élőhelyükhöz hasonló környezetben bemutatni. Nagy gondot fordítanak ennek kialakítására, mivel a jó körülmények, a látszólagos szabadság érzete jelentősen meghosszabbírja az állatok életét.


Pelikánok úszkálnak a mesterséges folyamban.
 
A parkok a legtöbb helyen a város belső területén a lakóházak küzt mutat be egy teljesen más világot. Valanciában sincs ez másként. A parkban kialakított sétányon járva, vagy az elmaradhatatlan kávézó teraszán üldögálva egy másik földrészen érezheti magát a látogató.
 

Nincs ez másként az oroszlánoknak fenntartott helyen sem. Tágas tér, sziklák, afrikai tájat idéző fák, között 7 tagú oszlánfalka él, ponosabban élt. Keops, a falka vezéregyénisége, aki az oroszlánok közül 2007-ben elsőként érkezett és szeptemberben érte el az oroszlánoknál matuzsálemi kornak számytó 19 évet.most, decemberben szenderült jobb létre.


A parkban töltött 10 éve alatt több utódot isnemzett. Érdekes módon, a vadonban élő hím oroszlánoktól eltérően, még játszott is a fiatal utódokkal. Egy ilyen ritka alkalmat sikerült is megörökíteni.


<iframe width="667" height="405" src="https://www.youtube.com/embed/mMycabTnvlc" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja