Egy óceánjáróval sem sikerülhet minden parkolás
Ha valaki egy észak-amerikai hajóútra szánja el magát, biztos lehet benne, hogy a programban szerepel az alaszkai Ketchikan öböl és az ott lévő hasonló nevű városka meglátogatása. A városka kikötője olyan, mint egy zsúfolt parkoló, ahol túlméretes buszok osztoznak a szűkös parkolóhelyeken. A különbség csupán annyi, hogy itt nem buszokat, hanem többezer személyes óceánjárokat kell szinte miliméter pontossággal leparkolni
 

Ketchikan városát Mike Martin alapította 1885-ben. Mike Martin magát az indián törzsfőnököt kereste meg városalapítási szándékával, akitől 160 hold földet vásárolt. Ez a 160 hold föld vált rövid időn belül Ketchikan városává. Martint és más délről érkező üzletembereket vonzotta a környék gazdag hal populációja, valamint a környék faanyagának, illetve fűrészárujának kiaknázatlansága. A település nevét a várost keresztbeszelő Ketchikan nevű patakról kapta. A patakot pedig még a Tlingit indián törzs nevezte el, akiknek a patak halászó helyként szolgált a nyár folyamán, már jóval a város megalapítása előtt. A Ketchikan név jelentése találgatásra ad okot, de a helyiek állítják, a patak illetve a város nevének jelentése nem más, mint „a sas mennydörgő szárnyai”.

A városka lakossága ma 8000 főt számlál


A leírások szerint Ketchikan városának legfőbb látnivalói közé tartozik a főutca, melyen megtalálhatók a nagyobb hajóstársaságok kikötői, és ahonann a turisták számára csak pár lépésnyi távolság a szuvenír boltok sokasága.
Valamit azért biztosan tudhat ez az alaszkai település, mert különben minek szállítanának oda rendszeresen az óceánjárók a város lakosságával megegyező számú turistát. Talán a turísták is azért mennek, hogy kiderítsék mitől olyan népszerű ez a hely, amiért minden jelentős hajótársaság beiktatja útvonalába.


Ketchikan "fő" utcája


Az épületnyi hajók egy vékony mólóhoz kötnek ki és bizony a legkissebb hiba is komoly következményekkel jár. Az alábbi videó bemutatja mi követketkezik néhány centi hibából.

 

<iframe width="681" height="384" src="https://www.youtube.com/embed/fEPNfLmcUO0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  

Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol