.

Egészségünk egyik titkaGanoderma lucidum, nem káromkodás, hanem egy méltatlanul háttérbe szorult gyógynövény neve.

 

A kínai elnevezés – Ling Zhi – „szellemnövényt” jelent, egyéb kínai nevei is használatban vannak: „a halhatatlanság gombája”, „tízezer éves gomba” és a „spirituális erő gyógynövénye”. Kínában úgy is tekintenek rá, mint a „gyógynövények királyára” és a hagyományos kínai orvoslásban gyógygombaként alkalmazzák. .........A gomba Kínában feltehetőleg már évezredek óta erősítőszerként használatos.  

Wikipédia


Pecsétviaszgomba, ganoderma licidum

Amíg az ember fiatal,  nem igen törődik egészségével. Az egészséget természetesnek veszi, büszkén mondja,  gyomra még a vasszöget is megemészti.  Igen ám, de az évek múlnak  és  idővel feltűnik, hogy nem csak a vasszög megemésztésével, hanem szervezetünk más funkcióival is problémák  keletkeznek.
Ilyenkor jövünk rá, az egészség olyan adottság, amire ha nem vigyázunk előbb-utóbb csak szép emlék marad.
 
Beteggé tételünkhöz a jelenlegi élelmiszeripar hathatós segítséget nyújt. Már közhely, mennyi ételadalék, tartósítószer, ételszínezék, és E számmal jelölt jelölt kutyulék van minden a forgalomba hozott, de vágykeltően csomagolt termékben.
Ennek ellenére mit teszünk? Megvesszük, hazavisszük és mind megesszük. Egyszerű, kényelmes. Elfogyasztásuk nem jár mérgező tünetekkel, ezért legközelebb is vesszük, esszük.
Azonban, mikor találkozunk a fejlett, jóléti államok népességének egészségügyi statisztikájával, elszörnyülködve vesszük tudomásul, hogy általánossá vált a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az érrendszeri megbetegedések, hogy csak a leggyakoribbakat említsem.
 
Legtöbbünk szervezete 30 év után már segítségért kiállt. (Általában  idáig tart egészségünk garanciája, amit születésünkkor kapunk) Ha nem halljuk meg időben ezt a segítség kérő hangot, bizony hosszú évekkel rövidítjük le földi pályafutásunkat.
 
Mégis mit tehetünk, hogy ne így legyen és mégse kelljen feladni kényelmes életünket?
 
Egyszerű.

Oda kell figyelni mit pakolunk magunkba. Gyomrunk nem szemétláda, hogy mindent beledobáljunk.
Aztán, ha már úgy alakul, hogy nem tudunk lemondani kedvenc mérgeinkről, legalább tompítsuk hatásukat vitaminokkal, és a minden szükséges ásványi anyagot, tartalmazó superfoodokkal. Hihetetlen sokat segítenek. ( bio boltokban kaphatók)  

Ezek közt van egy Európában kevésbé ismert gyógynövény aminek  egészségjavító hatásait az orvosi szakirodalom hosszú oldalakon sorolja. Magyar neve: pecsétviaszgomba, latinul: ganoderma lucidum.

Nevét érdemes megjegyezni, mert orvosi, és természetgyógyász körökben egyre többet fogunk hallani róla. Jó hatással van a vércukor szintre, a magas vérnyomásra, a szervezet elsavasodásának meggátolására, és még rengeteg más problémára.
Kínában már már vagy 3000 éve ismerik, használják és a fiatalság forrásának tartják. Hogy a nyugati világban eddig miért nem terjedt el?  A modern orvoslás a kis tablettákba préselt, orvosságnak hívott vegyszerekre esküszik és bizony még most is lenézően kezeli gyügynövények hatásainak évezredes tapasztalatit.

Új évezred, új idők, új kutatások.  A ganoderma  lucidumról kiderült, nem alaptalanok a róla szóló legendák. Tényleg csodaszer. Most már több cég forgalmazza por, vagy kapszula formájában is. Legújabban kávéba keverik, ami megszünteti a kávé savas mellékhatását. Ez is egy jelentős lépés egészségünk  megőrzése érdekében, hiszen a szervezet elsavasodása különböző betegségek melegágya.
 
Szervezetünkre mindig, de 30 éves kortól kezdve különösen oda kell figyelni, hogy egészsében élhessük meg unokáink esküvőjét is. Ennek egyik hathatós segédeszköze a pecsétviaszgomba, a ganoderma lucidum
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja