.

A CBS volt riportere elmondja hogyan manipulálják a közvéleményt
Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy a tömegmédiát egy maroknyi, egész pontosan 6 nagyvállalat tartja a kezében, a kisebbséghez tartozol.

Az emberek nagy része még mindig azt hiszi, amit a TV-ben lát, vagy a rádióban hall az az igazság. Sharyl Attkisson a CBS volt riportere belülről látta a médiában a műsorok szerkesztését, tapasztalta azt az irányítást, amely a hírek és riportok pozitív vagy negatív kicsengését írta elő.

Valószínűleg nagyon kevesen tudják, hogy amit az esti hírekben vagy egyéb műsorokban hallunk és látunk a következő hat cégóriás határozza meg: General Electric (GE), News Corp, Disney, Viacom, Time Warner és CBS.

Manapság ezt a tényt egyre többen ismerik fel nagyrészt annak köszönhetően, hogy a CIA által a fővonalas média befolyásolására kezdeményezett Mockingbird hadművelet nyilvánsságra került.

Miután egyre több ember veszíti el hitét a füvonalas médiában leadot hírekben, riportokban és reklámokban, új módot találtak ki az emberek befolyásolásolására. Ez az astroturf módszer. Lényege, hogy a közösségi oldalakon valamely támában bértollnokok, mint független szaktekintélyek, a megrendelő által kívánt információval szolgállnak, vagy annyiféle hamis információt terjesztenek, ami összezavarja az igazságot keresőket.

A legnépszerűbb információforrásokon keresztül ravasz marketing taktikákkal bombázzák a közvéleményt, egyre hatékonyabban befolyásolva, hogy ki mit gondoljon, mit vegyen, mit nézzen, hogyan öltözködjön és mire költse a pénzét. A főhírekben folyamatosak a manipuláló szándékú csúsztatások, és ez a manipuláló szándék átszövi az egyéb műsorokat is.

Sajnos a legtöbben nem is gondolják, hogy mi megy a háttérben és nem is veszik észre milyen módszerekkel valósítják meg mindezt. Ennek megismerésében nagy segítségünkre lehet Sharyl Attkisson független TED előadáson megosztott információi.<iframe width="672" height="378" src="https://www.youtube.com/embed/Ad9hV4wWqMg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja