Budapest-Madrid vonalon újból repül az IberiaJáratot indít jövőre Budapest és Madrid-Barajas között a spanyol Iberia. Az International Airlines Grouphoz (IAG) tartozó full service légitársaság heti hét járatot üzemeltet majd a két város között.

Június 2-ától október végéig az Iberia és a rövid és közepes távolságú utakra alapított Iberia Express a nyári csúcsidényben heti 7 alkalommal, hétfő és péntek kivételével minden nap közlekedik Madrid és Budapest között, kedden és csütörtökön ráadásul naponta kétszer is.

Az új járat Madridon keresztül kiváló átszállási lehetőséget biztosít az Iberia és a Oneworld légitársasági szövetség kiterjedt járathálózatán. Az Iberia az új budapesti járatát keskenytörzsű Airbus A320-as gépcsaláddal teljesíti.

 Az új közvetlen madridi járatra már 59 eurótól (nagyjából 18 00 forinttól) elérhetők a jegyek az Iberia és az IberiaExpress foglalási rendszerében. A Budapest Airport a közleményük szerint üdvözölte a döntést.

Budapest és Madrid között jelenleg a diszkont Wizz Air és Ryanair közlekedtet járatokat.

Az Iberia éppen 40 éve, 1974. július 4-én indított először közvetlen járatot Budapestre. Az 1927-ben alapított spanyol légitársaság jelenleg 42 ország 108 repülőterére közlekedik mintegy 160 gépes flottájával. Az Iberia 2011 januárja óta az IAG (International Airlines Group) tagja, miután összeolvadt a British Airways-zel. Az így létrejött nemzetközi óriáscég a bevételei alapján Európa második legnagyobb légitársasági csoportja lett. Az IAG tagja a szintén spanyol Vueling légitársaság.

Címkék: 

donációVár a Costa del Sol