.

A bodza természetes szer a vírusok ellenAz immunrendszer:

A legtöbben sajnos még mindig gyógyszerekhez nyúlunk, amikor egy influenza, vagy bármely más vírussal találkozunk. Virális fertőzéseknél azonban a gyógyszerek csak a tüneteket kezelik, a valódi okot azonban nem orvosolják. Csak az immunrendszer képes erre. A vírusok, ezek a nagyon kicsi fertőző ágensek, a testben csak akkor okoznak betegséget, ha az immunrendszer nem teszi a dolgát. Az immunrendszer folyamatosan sakkban tartja a kórokozókat. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a test nagyon gyakran ellenséges vírusokkal küzd, amelyek viszont nem eredményeznek betegségeket. Ez azért van, mert az immunrendszer képes semlegesíteni ezeket a vírusokat mielőtt azok replikálódnának. Így a leghatékonyabb módja annak, hogy elkerüljük a vírusok által okozott betegségeket az az, ha egy jól működő erős immunrendszert tartunk fenn.


Amikor az immunrendszer nem működik, használj fekete bodzát

Amikor az immunrendszer valamilyen oknál fogva képtelen ezt a munkát elvégezni, bevethetjük a bodza erejét, amely az egyik leghatékonyabb vírusölő hírében áll. Sok természetes megoldásról és egyéb technikákról olvasni, de arra az esetre amikor a vírusokkal kell felvenni a harcot, a bodza rendkívül nagy hatékonysággal öli meg a vírusokat. A bodzát, amely történetesen egy igen erős antioxidáns is, már évszázadok óta használják a népi gyógyászatban (és ma is, számos országban szerte a világon) kezelik vele a megfázást, influenzát, sebeket (helyileg alkalmazva) és még azt is kimutatták, hogy hatásos a herpes simplex vírus ellen is. Egy 2001-ben megjelent tanulmány az amerikai National Library of Medicine-ben kijelentette, hogy a bodzakivonat “természetes antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, különösen az influenza vírus különböző törzseit tekintve.” Egy másik 2004-ben megjelent tanulmány, az influenza lefolyásának hosszáról azt írja, hogy: ​​”A tünetek átlagosan négy nappal hamarabb múlnak el abban az esetben, amikor a beteg bodzakivonatot használt, a kellő gyógyszermennyiség is szignifikánsan kevesebb volt azoknál akik bodza kivonatot szedtek a placebót szedő csoporttal szemben.” University of Maryland gyógycentruma pedig a következőket írja: “A bodza gyulladáscsökkentő, vírusellenes és daganatellenes tulajdonságokkal rendelkezik”.

Miért olyan hatékony a bodza?

tudósok azt feltételezik, hogy a fekete bodza egy olyan adott vegyületet tartalmaz, amely bevonja a vírusokat és távol tartja őket az egészséges sejtektől. Az az igazság, hogy a tudomány sem tudja az okát biztosan annak, hogyan működik a fekete bodza. A benne lévő hatóanyag a természet olyan ismeretlen molekulái közé tartozik, amelyek rejtélyes módon működnek a szervezetben. Az emberi test és azon titokzatos képességei, amellyel gyógyít és leküzdi a betegségeket nem mindig azonosítható, vagy mennyiségileg meghatározható. A test és az elme hihetetlenül összetett és komplexitása különösen jól működik. Úgyhogy nem tudják miért, de ha a következő alkalommal influenza környékez, ne rohanj a gyógyszertárba, inkább készítsd el saját fekete bodza elixíredet és máris jobban leszel!


Hozzávalók:

  • ⅔ csésze fekete bodza
  • 3 és fél csésze víz
  • 2 csipet friss vagy szárított gyömbér gyökér
  • 1 teáskanál fahéj por
  • ½ teáskanál szegfűszeg vagy szegfűszeg por
  • 1 csésze nyers méz (termelői piacról)


Elkészítése:

Öntsünk vizet egy közepes serpenyőbe és adjuk hozzá a bodzát, gyömbért, fahéjat és a szegfűszeget (ne adjunk hozzá mézet még!) Forraljuk fel, majd fedjük le és lassú tűzön körülbelül 45 percig vagy egy órát is főzhetjük, amíg a folyadék mennyisége csaknem a felére csökkent. Ekkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni ahhoz, hogy kezelni lehessen. Öntsük át szűrőn egy üvegedénybe vagy tálba. Dobjuk ki a bodzát (vagy a komposztba velükt!) és hagyjuk, hogy a folyadék kihűljön. Amikor már nem meleg, adjunk hozzá 1 csésze mézet és keverjük el jól. Amikor a mézet jól belekeverted, az egész szirupot átöntheted egy barna színű gyógyszertári üvegbe és KÉSZ IS: gyerekek is imádják! Szokásos adag: ½ teáskanál- 1 teáskanál gyerekeknek és ½ evőkanál -1 evőkanál felnőtteknek. Ha influenzás leszel, ezt a normál dózist ismételd 2-3 óránként a napi 1 adag helyett, amíg a tünetek elmúlnak. Hűtőben tárolandó.

Forrás: naturahirek.com

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja