.

Birkák MadridbanTöbb mint kétezer birka lepte el a spanyol főváros utcáit vasárnap. Az immáron huszonkét éves múlttal rendelkező felvonulással a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására kívánják felhívni a pásztorok a politikusok és döntéshozók figyelmét.


A pásztorok terelték az óriási, bégető és kolompoló nyájat Madrid belvárosán keresztül, amelyet mint minden évben, most is órákra lezártak. A nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok is kísérték.


A nem mindennapi menet óriási látványosságnak számít, a turistáknak pedig igazi meglepetés, hiszen kevesen ismerik ezt a már hagyományosnak tekinthető eseményt.

Spanyolországban több száz éve alkalmazzák a vándorlegeltetést mint állattartási formát. Az országot átszelő, összesen több mint 120 ezer kilométer hosszú útvonal közül nem egyet már több mint 600 éve használnak. Az utak egy részére azonban veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.
 
Az állattartók ebben az évben azt is kérték a madridi önkormányzattól, hogy tegyen intézkedéseket a birkahús fogyasztásának ösztönzése érdekében.
 

<iframe width="637" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/EnSTnGIzAyc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


forrás: MTI

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol