Becsődölt repterekDecember 27-ig lehet ajánlatokat tenni a spanyolországi Ciudad  Real repterére, amit 2009-ben adtak át  a légi Imageforgalomnak. Egy nagy álom ér ezzel véget. Néhány éve még minden település saját repülőteret, gyorsvasutat, konferenciaközpontot álmodott magának Spanyolországban, aztán beütött a krach, és kiderült, az álmokat meg is kell fizetni. A Madridtól 200 kilométerre fekvő Ciudad Real valóban grandiózus álmokat szőtt: még a legnagyobb óriás gépeket is tudták volna fogadni a minden igényt kielégítő leszállópályán. Ígértek golfpályákat, üdülőcentrumokat, a régió a mennybe ment volna. Azt vizionálták, hogy hamarosan ötmillió utas fordul majd meg a provincionális városkában - ebből 100 ezer lett. Intő példa lehetett volna ,hogy a felavatást egy Barcelonából érkező géppel oldották meg, amelynek a fedélzetén mindössze 15 ember utazott. A repteret 2011-ben be is zárták, azóta felveri a gyom.

A költségek egy részét azonban így is  fizetni kellett, az önkormányzat pedig rosszul  áll, így azt a megoldást találta ki: eladja a repteret. A vételi ár 100 millió euró lenne. Ám ha december 27-ig nincs vevő, akkor árverezésre bocsátják, és csökkenthetik  az árat.

A Ciudad Real-i reptér Spanyolország első magánrepülőtere volt - emlékeztet az osztrák Der Standard. A csőd szimbolikus. És nem az egyetlen: a délspanyol Murciában 2008-ban kezdtek el nemzetközi repteret építeni, épp a múlt héten kellett a madridi kormánynak 200 millió euróval kisegíteni a várost, hogy megmentse a csődtől. De a Valenciához közeli Castellónban is pórul jártak a reptérrel: a választási kampányban nagy diadalmámor közepette avatták fel 2011-ben, de azóta sem landolt itt egyetlen gép sem. A spanyol legendárium  szerint Carlos Fabra néppárti politikus saját unokájának ígérte meg, hogy kap egy repteret.  Carlos Fabrát nemrég  korrupció miatt  négy év börtönre ítélték.

nol.hu
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol