.

Az USA kongresszusának egyi tagja megkérdezte: éltek-e a Marson idegenek évezredekkel ezelőtt?A múltbeli marsi élet lehetőségére kérdezett rá Dana Rochrabacher kongresszusi képviselő

 
Az elképzelés, miszerint a Marson valaha élet volt, egyre többen tartják lehetségesnek. Az elmúlt évek számos felfedezésének köszönthetően sokan úgy hiszik, hogy a távoli múltban, amikor a Mars még sokkal hasonlóbb volt a Földhöz, mint manapság, kifejlődhetett rajta az élet.
Nem is oly régen a szakértők felfedezték, hogy a Mars annyi vízjeget tartalmaz a felszíne alatt, mint amennyivel az észak-amerikai  Felső tavat fel lehetne tölteni.
 

A Felső-tó a legnagyobb az észak-amerikai Nagy-tavakat alkotó öt tó közül, a világ legnagyobb területű édesvízű tava, víztérfogatát tekintve pedig a harmadik legnagyobb.


A Mars


Ugyanakkor a szakértők feltárták azt is, hogy a Marsnak évmilliókkal ezelőtt a Földéhez kísértetiesen hasonló légköre volt, illetve hatalmas tavak, folyók és óceánok borították, melyek az általunk ismert élethez szükséges feltételekkel is rendelkezhettek.
 
Ezen felfedezések alapján egy amerikai kongresszusi tag, Mr Rohrabacher, a Marsra és az idegen életre vonatkozó merész kérdéssel hozakodott elő az Űrbizottság Tudományról, Világűrről és Technológiáról szóló Albizottságának meghallgatásán 2017. július 18-án.

„Jelezték (a NASA tudósai), hogy a Mars teljes mértékben eltérő volt évezredekkel ezelőtt. . . Lehetséges-e, hogy létezett a Marson évezredekkel ezelőtt egy civilizáció?”

Dr. Ken Farley, a Kaliforniai Műszaki Egyetem Földtani és Planetáris Tudományok Osztálya elnöke szerint. "A vörös planétának úgy 3,6 milliárd évvel ezelőtt tavai, folyói, illetve talán még egy északi óceánja is volt. Tehát az bizonyított, hogy a Mars évmilliárdokkal ezelőtt más volt, de olyan bizonyítékról nem tudok, hogy évezredekkel ezelőtt más lett volna."

Ezzel csupán azt mondta, hogy évezredekkel ezelőtt a Mars már olyan volt mint jelenleg. Azt azonban nem válaszolta meg, ennél régebben kialakulhatott e marsi élet, vagy marsi civilizáció.

Miközben műholdakkal és marsjárókkal intenzíven tanulmányozzák a Marsot, még mindig nem találtak perdöntő bizonyítékot arra, hogy a Mars valaha lakott lett volna. Persze az évmilliókkal, vagy akár csak évezredekkel korábbi élet nyomai már rég a marsi felszin alá kerülhettek az errózió és mára kialakult időjárás következtében. Ebből manapság csak nagy szerencsével lehetne a felszínen találni valamit.
 
Azért néha a Curiosity kamerája rügzít furcsa képeket, amik nem a természet munkájára utalnak.

1 kép: Mesterséges földmunkának és faragványnak tűnő valami
2. kép: Szabályossá formált kőgolyó
3. kép: Kanál szerű tárgy bukkan elő a homokból


Dr. Brandenburg, aki a Kaliforniai Egyetem Elméleti Plazmafizikusaként szerzett PhD fokozatot, a következő mondta:

„… az új adatokra támaszkodva, bizonyított, hogy e földszerű éghajlat idején a biológiai evolúció végül egy humanoid fajt hozott lére, amely romokat hagyott maga után számos lelőhelyen, így Cydonia Mensa-n és Galaxias Chaos-on, melyek a legintenzívebben kutatott térségek. E két helyszínről származó adatok alapozták meg egy régi, őshonos, feltehetően bronzkori, marsi civilizáció Cydóniaiai hipotézisét (Brandenburg, DiPietro és Molenaar, 1991).”  

A marsi légkör elemzése is igen furcsa adatokat adott

„A Marson talált xenon szorosan összeillik a földi légkörben található, nukleáris fegyverkezési programok (mind a kettő hidrogénbombateszt), illetve a plutónium előállítás során előállított alkotóelemmel – mindkettő nagy mennyiségű maghasadással járt gyors neutronokkal. Megállapították, hogy a marsi xenon megközelítően 70%-ban nukleáris tesztelésű xenon lehet, ami 30 százalék természetes xenonnal keveredett. Ez arra enged következtetni, hogy az eredeti marsi xenon hasonlított a földihez mielőtt még egy nagy nukleáris esemény meg nem változtatta azt.”

Ebből az elemzásből többen azt a következtetést vonták le, hogy a Marson bekövetkezett változásokat, az óceánok, növények és az esetleges élővilág eltűnése, valamilyen nukleáris katasztrófa okozta.

A Marsól feltevések bőven vannak, de ezek bizonyítása még hiányzik és talán még azt sem tártak hiánytalanul a nyilvánosság elé, ami már eddig kiderült.
 
Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja