.

Az új orosz utasszállító az élre törVetélytársat kapott az Airbus és a Boeing


A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú orosz MC-21-es gépek alaptípusa 180-200 utas szállítására alkalmas. A tervek szerint ezek lépnek a szovjet gyártmányú Tu-134-esek, Tu-154-esek, Tu-204-esek és a hasonló polgári repülőgéptípusok helyébe.
 

Az első út
 

A kéthajtóműves, rövid és közepes hatótávolságú MC-21-es gépek alaptípusa 180-200 utas szállítására alkalmas. Orosz tervek szerint ezek lépnek a szovjet gyártmányú Tu-134-esek, Tu-154-esek, Tu-204-esek és a hasonló polgári repülőgéptípusok helyébe.

Az Irkut repülőgépgyártó vállalat tervei szerint 2020-tól évi 20, 2023-tól pedig 70 ilyen repülőgépet bocsátanak majd ki. Az első MSz-21-300-asokat a legnagyobb orosz légitársaságnál, az Aeroflotnál állítják üzembe.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az első próbarepülés alkalmából gratulált a repülőgépgyártás és űrkutatatás fejlesztéséért felelős Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettesnek, valamint az Irkut kollektívájának.

Az utasszállító tesztelését eredetileg áprilisra tervezték, de azt a statikai és egyéb megelőző vizsgálatok eredményeire hivatkozva elhalasztották.
 


Ez a gép még a szerelőcsarnokban várja a elkészültét

Mindenek felett

A repülőgép tavaly júniusi, irkutszki bemutatóján Dmitrij Medvegyev miniszterelnök kijelentette: az MC-21-es megjelenése annak a jele, hogy Oroszország nem fog eltűnni a világ repülőgépgyártásának felső ligájából. Szerinte az új utasszállító műszaki szintje meghaladja az összes jelenleg repülő repülőgépét.

Szakértők úgy vélik, hogy az új orosz gép az Airbus A-320-as és a Boeing-737-es vetélytársa lehet.


Privátbankár.hu, MTI

Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja