.

Az elsők közt tervezett Gaudi lakóépület hamarosan látogatható lesz BarcelonábanBővül a nyilvánosság számára látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában, hamarosan megnyitja kapuit a La Casa Vicens, az első a világhírű építész által tervezett lakóépületek közül.

 

A Barcelona belvárosában található ingatlan építésével Manuel Vicens bróker bízta meg a még pályája elején álló Gaudít 1883-ban. A család nyári rezidenciájának szánt négyszintes, keleties motívumokkal gazdagon díszített ház két évvel később készült el.

Az épület 1899-ben gazdát cserélt, a Jover-család tulajdonába került, amely 1925-ben Joan Baptista Serra de Martínez építészt, Gaudí barátját bízta meg a ház bővítésével, hogy az addigi egy helyett három lakást alakítson ki benne.

A La Casa Vicens 2014 óta a MoraBanc andorrai pénzintézet tulajdona, amely úgy döntött, hogy múzeumot hoz létre az épületben.

Joan Abella, a La Casa Vicens igazgatója elmondta: az ingatlan helyreállítása és múzeummá alakítása 4,5 millió euróba (1,4 milliárd forint) került.

Az UNESCO világörökségi listáján 2005 óta szereplő, most megújult épületben évente 150 ezer látogatóra számítanak.

Ha minden a terv szerint alakul, a múzeum november 15-én nyitja kapuit.

Forrás

Címkék: 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja