.

Árverésre kerül B.B. King gitárjaA várakozások szerint akár százezer dollárért is elkelhet idén ősszel egy Los Angeles-i aukción B.B. King egyik Lucille nevű gitárja, amelyet 80. születésnapjára kapott ajándékba a világhírű blueszenész.


A Julien's Aukciósház közlése szerint a fekete színű, Gibson ES-345-ös modellt a zenész hagyatékából származó több másik személyes tárggyal együtt bocsátják árverésre szeptember 21-én.

Az aukcióház szerint a hangszert a Gibson cég ajándékozta Kingnek a 80. születésnapjára. A gitár fejét gyöngyházszínű berakás díszíti: a B.B. King 80 felirat, valamint egy korona látható rajta. A hangszer értékét 80 ezer és 100 ezer dollár közé becsülik a szakértők.

A zenész több másik gitárja is a Lucille nevet viselte. A legenda szerint King először azt a gitárját keresztelte el így, amelyet 1949-ben, egy lángoló arkansasi klubból mentett ki. King koncertet adott a szórakozóhelyen, ahol két férfi dulakodni kezdett egy nő miatt, és végül tűz ütött ki. A zenész az életét kockáztatva rohant vissza a lángok közé a bent felejtett gitárjáért.

Az aukciósház szerint amikor King megtudta, hogy a szóban forgó nő neve Lucille, róla nevezte el gitárját, hogy "emlékeztesse magát, soha ne verekedjen, vagy fusson be egy lángoló épületbe egy nő miatt"

Kinget 1990-ben George H.W. Bush akkori amerikai elnök az Egyesült Államok legmagasabb, művészeknek odaítélt állami kitüntetésével (National Medal of Arts) jutalmazta. A szeptemberi aukción erre a kitüntetésre, valamint King turnébuszára, ékszereire és ruháira is licitálhatnak az érdeklődők.

A többszörös Grammy-díjas zenész 2015-ben halt meg, 89 éves korában.

Egyik nagy sikere: B. B. King - The Thrill Is Gone
<iframe width="667" height="375" src="https://www.youtube.com/embed/4fk2prKnYnI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol