.

Angliában a legfelsőbb körökben is jelen volt (van?) a pedofilia

Angliában egymást érik a pedofil botrányok.


Eddig köztiszteletben álló személyekről derül ki, hogy bizony nem érdemlik meg a tiszteletet. Rockszárról (Garry Glitter), sajtómágnásról (Max Clifford), vagy a felsőház tagjáról (Lord Greville Janner), bizonyítják be áldozataik, hogy vádjaik nem alaptalanok.
Ez csak a jéghegy csúcsa. Szégyenérzetüket félretéve egyre többen tesznek feljelentést pedofil papok, nevelők, politikusok, és televíziós személyiségek ellen.
A bizonyított esetek sokasága akkora botránnyá fajult, hogy  David Cameron brit miniszterelnök is megszólalt ez ügyben. A pedofilia "ipari méretű" elterjedéséről beszélt és megigérte, börtönbüntetéssel fogják sújtani nem csak az elkövetőket, hanem azokat a szociális munkásokat és tanárokat is, akik elmulasztják a tettesek feljelentését, és szemet hunynak a pedofil jelenségek felett.

Ennek kissé ellentmond a királyi ügyészség döntése, miszerint nem kell bíróság elé állnia egy angol lordnak
 

 Demenciája miatt nem lehet bíróság elé állítani a gyermekzaklatással gyanúsított Lord Greville Jannert, a parlament felsőházának volt tagját - közölte a királyi ügyészség csütörtökön Londonban.
 
A lord a 80-as években és most

Habár az idén 86 éves lord ellen - aki a Munkáspárt tagja és a brit zsidó képviselők tanácsának volt elnöke - elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy vádat emeljenek ellene, súlyos demenciája miatt képtelen volna egy bírósági tárgyaláson részt venni - jelentette ki a királyi ügyészség.

Több olyan tanú, akik árvaházban nőtt fel, azt állította Jannerről, hogy a hetvenes-nyolcvanas években zaklatta, illetve megerőszakolta. Az áldozatok mind férfiak, a bűncselekmény elszenvedésekor 16 év alattiak voltak.


leicestershire-i árvaház 1968-ban, ahol a panaszt tevők még gyerekként nevelkedtek

A rendőrség szerint az ügyészség döntése helytelen, mivel az áldozatoknak így nem tudnak igazságot szolgáltatni.

Janner neve egy leicestershire-i árvaház vezetője elleni per tárgyalásán merült fel. Az intézményvezetőt ugyancsak a gondjaira bízott gyerekek szexuális bántalmazásával vádolták. Habár a rendőrség nyomozást indított az állítás miatt, a vizsgálódás többször akadályba ütközött.

Mick Creedon, Derbyshire grófság rendőrfőnöke elmondta, hogy detektívként nyomozott Janner után, amikor felettesei megtiltották, hogy letartóztassa a lordot vagy akár házkutatást végezzen nála. Egy másik magas rangú tiszt a Daily Mail című brit lapnak elmondta, hogy már 1989-ben nyomozott Janner után, és ezt felettesei parancsára fel kell függesztenie.


Leicestershire rendőrsége 2013-ban újra bűnügyi eljárást indított, hogy az 1991 és 2007 között beérkezett panaszokat a lorddal kapcsolatban felülvizsgálja.

A királyi ügyészség közölte, az új nyomozás során elegendő bizonyítékot találtak arra, hogy Janner ellen 22 pontban vádat emeljenek, de egészségi állapota miatt ezt nem lehet megtenni.

Forrás: MTI | 2015. 04. 16. 15:05:00

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja