.

Akkor most mi az igazság a globális felmelegedés körül?Gyakorlatilag mindent, amit korábban a tudományos közösségek többsége és a média állított az üvegházhatású gázokról, különösen a szén-dioxidról úgy tűnik, át kell értelmezni a NASA Langley Kutatóközont által összeállított új adatok szerint. Ahogy a legújabb műholdról kapott adatokból kiderül, azon légköri gázok, melyek feltételezett viselkedése a globális felmelegedés elméletének alapját alkották, valójában hűtik a bolygót.

Amint arról Martin Mlynczak a Principia Scientific International (PSI)-től és kollégái beszámoltak, a NASA a Föld felső légkörének infravörös kibocsátását követte a 2012 március 8-10-én történt napvihar alatt és után is. Azt találták, hogy a legtöbb napból felszabadult energia a hatalmas koronakidobódáskor (CME) visszatükröződik az űrbe, nem pedig lerakódik a Föld alsó légkörében.

Az eredmény összességében egy hűtő hatás, ami teljesen ellentmond a NASA saját klimatológiai részlegének állításaival, hogy az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést. Ahogy a szélessávú sugárzásmérő műszer (SABER) által a légkörből összegyűjtött adatok mutatják, mind a szén-dioxid (CO2), mind a nitrogén-oxid (NO), melyben gazdag a Föld felső légköre, visszatükrözik a fűtő energiát ahelyett, hogy elnyelnék azt.

"A szén-dioxid és a nitrogén-oxid természetes termosztátok," - mondja James Russel a Hampton Egyetemről, egyike az úttörő SABER tanulmányt vezető kutatóknak. "Amikor a felső légkör (vagy termoszféra) melegszik, ezek a molekulák olyan erősen ahogy csak képesek, az űrbe kényszerítik vissza ezt a hőt."

Az adatok szerint a napsugárzás akár 95 százaléka is szó szerint visszapattan az űrbe a felső légkörben található szén-dioxidról és nitrogén-oxidról. Ezen szükséges elemek nélkül a Föld képes lenne elnyelni a potenciálisan pusztító mennyiségű napenergiát, ami tényleg megolvasztaná a sarki jégsapkákat, és elpusztítaná a bolygót

"A sokkoló kinyilatkoztatás élesen ellentmond azoknak az állításoknak, az úgynevezett üvegházhatást okozó gázok elméletének, mely azt állítja, hogy a több CO2 több felmelegedést okoz a bolygón." - írja H. Schreuder és J. O'Sullivan a PSI-től. Ez a meggyőző új NASA adat megcáfolja ezt a fogalmat, kínos helyzetbe hozva a NASA vezető klimatológusát Dr. James Hansent és csapatát a NASA Goddard Intézetben (GISS)."

Dr. Hansen meg van győződve a globális felmelegedés eddigi elméletének helytállóságáról. 1988-ban jelentős szerepe volt az elmélet terjesztésében az USA-ban.  Miután megjelent az új SABER tanulmány, Dr. Hansen nyugdíjba vonult, és állítólag a jövőben a "fiatalok figyelmét kívánja felhívni a következményekre".

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja